Október 28-tól megváltoznak a helyi buszjáratok vonalszámai Kecskeméten

2024. 10. 08., 13:01
Új vonalszámot kap minden helyi járat október 28-tól, az őszi szünet kezdetétől. Az adott járat könnyebb beazonosítása, egyértelműsítése miatt van szükség a váltásra, fontos kiemelni, hogy az útvonal, a menetrend marad a régiben.

Nagy változtatást léptet életbe a Kecskeméti Közlekedési Központ. Október 28-tól, az őszi szünet kezdetétől minden helyi járat új vonalszámot kap. A város vonalhálózata olyannyira kiterjedt, hogy muszáj csoportosítani a járatszámokat annak érdekében, hogy áttekinthetőbb legyen a rendszer, könnyebben lehessen tájékozódni.

– Nagyon sokféle vonalszámunk van: vannak számok, egyjegyű, kétjegyű, betűkkel kiegészített változatok. Ezért vezetünk be most egy egyszerűsítést. Legfontosabb alközpontunkról, a vasútállomásról induló autóbuszjáratok számozása egyessel fog kezdődni. Tehát minden olyan autóbuszvonal és járat, ami a vasútállomásról, vagy vasútállomásra közlekedik, az egyessel kezdődő vonalszámot kap
— részletezte Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ ügyvezetője. 

A második szám arról árulkodik majd, hogy a város melyik részén vonul át az autóbusz, a harmadik szám pedig arról, hogy melyik városrészben van a végállomása.

– A kettessel kezdődő autóbuszjáratok mind a Margaréta alközpontból indulnak vagy ide érkeznek. A hármassal kezdődő vonalszámok pedig nem érintik egyetlenegy alközpontot sem. Például Hetényegyházáról tartanak a Déli Iparterület felé, vagy ugyanígy Hetényegyházán belül a vasútállomás és a település belső térségét tárják fel
— tette hozzá Hári Ernő.

A 4-es számmal kezdődő buszok pedig a Széchenyi térről induló és az odaérkező járatokat jelzik majd. Nagyon fontos, hogy a menetrend és az útvonal nem változik, csupán a járatszámokat cserélik le.

A részletes információkat képekkel illusztrálva a KEKO honlapján, facebook-ján és TIKTOK csatornáján is fel fogják tüntetni, de az összes buszmegállóban és buszállomásokon is olvashatóak lesznek a részletek. A Kéttemplom közben található ügyfélkapcsolati irodában pedig papírformában is kikérhető lesz a változást bemutató táblázat.