Filmzenei koncerttel ünnepelt a 130. éves M. Bodon Pál Zeneiskola

2024. 10. 18., 13:35
Filmzenei koncertet adott csütörtök este a Hírös Agórában a 130 éves M. Bodon Pál Zeneiskola. Az esten felléptek az iskola volt és jelenlegi tanítványai, Horváth Antónia és Olasz Csaba énekesek, valamint Stankowsky Endre szólócsellista.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 27 képet tartalmaz

130 éves fennállását ünnepli idén a Kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola. A jubileum alkalmából csütörtökön a Hírös Agórában szerveztek filmzenei koncertet.

Az est kezdetén Engert Jakabné alpolgármester azt mondta, hogy egy olyan intézmény ünnepel, amely nem csupán az iskola falai között zajló zenei oktatást képviseli, hanem Kecskemét szellemi és kulturális örökségének egyik alappillére is. Az ünnepi köszöntő után átadta az alpolgármester az igazgatóasszonynak a város ajándékát.

Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetője kiemelte, a tanév során felidézték mindazokat, akik meghatározóak voltak az iskola életében.

Végezetül Miklósné Faragó Csilla az M. Bodon Pál Zeneiskola igazgatója idézte fel a korábbi intézményvezetők tevékenységét, mint M. Bodon Pálét vagy éppen Palotás Józsefét. Mint többek között elhangzott, a kezdeti 2-3 fő oktatóról mára 62 pedagógusra emelkedett az iskolában dolgozók száma, és közel 900 gyermeket oktatnak.

Ezt követően a közel 2 órás előadásban olyan jól ismert filmek dallamai csendültek fel, mint a Gyűrűk Ura, a Star Wars, az Egyiptom Hercege, az Indiana Jones, a Wednesday, valamint a Jégvarázs és Harry Potter. A koncerten felléptek a zeneiskola jelenlegi és volt növendékei, tanárai, valamint Olasz Csaba énekes, Stankowsky Endre szólócsellista és Horváth Antónia énekes közreműködésével.