Jövőd a tét - pályaválasztási kiállítás nyílt a Messzi István Sportcsarnokban

21. alkalommal rendezik meg a kiállítást, mely szombaton a családokat várja

2024. 10. 18., 18:03
Jövőd a tét! címmel nyílt pénteken pályaválasztási kiállítás a Messzi István Sportcsarnokban. A kiállításra – ahol 56 tanintézmény és szervezet mutatkozik be – 40 iskolából több mint 4.000 diákot, leginkább 7. és 8. osztályos tanulókat várnak.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 25 képet tartalmaz

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal 21. alkalommal rendezi meg pályaválasztási kiállítását célzottan a 13-15 éves korosztály számára. A vármegyében három város, köztük Kecskemét ad otthont a Jövőd a tét! című rendezvénynek.

Az eseményen a térség középfokú intézményeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, emellett élő szakbemutatókat tekinthetnek meg, szimulátorokon szakmákat próbálhatnak ki, valamint pályaválasztási tanácsot is kérhetnek.

A kiállítás megnyitója előtt Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy sajtótájékoztatón beszélt a kiállítás fontosságáról.

Kollár Péterrel, a foglalkoztatásfelügyeleti és munkaügyi osztály főosztályvezetőjével bemutatták a GINOP Plusz pályázat Ifjúsági Garancia Plusz pillér projekt előrehaladását.

Az EU pályázati program célja, hogy segítse legalább 1.600 fiatal munkához, munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz jutását. A kiemelt stratégiai fontosságú projekt megvalósítására Bács-Kiskun vármegyében 4,72 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre.

A pályaválasztási kiállítás Kecskeméten kétnapos, szombaton a családokat várják a rendezvényre.

A témával bővebben foglalkoztunk a KTV Kiemelő magazinjának péntek esti adásában: