Címke: Gaál József
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2381 találat
2023.05.23

Bizottsági támogatás a Green & Cool Kecskemét fejlesztési koncepciónak

Egyhangúlag támogatta a városi közgyűlés környezetvédelmi bizottsága keddi ülésén a Green & Cool Kecskemét fejlesztési koncepciót, mely további hazai és uniós források elnyerése esetén fellendítheti Homokbánya városrész, majd potenciálisan más kecskeméti városrészek fenntartható fejlesztését.
2023.05.17

Megjelent a legújabb Gazdasági Ablak

Legfrisebb Gazdasági Ablakunkban összefoglalót láthatnak a KAVOSZ Zrt. és a Portfólió közös országjáró konferencia sorozatának kecskeméti eseményéről, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában rendeztek meg. Emellett beszámolunk az iparkamara Fodrász Klubjának továbbképzéséről és a május 11-én megnyílt Három ecset színei című kiállításról.
2023.05.12

Ötszáz munkalehetőséget kínáltak az állásbörzén

Huszonegy cég képviseltette magát az állásbörzén, amit a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztálya rendezett a Klapka utcán. A kiállító munkáltatók több mint 500 munkalehetőséget kínáltak az álláskeresőknek a nehézipartól a vendéglátáson át az autóiparig. A rendezvényen a Kecskeméti Szakképzési Centrum felnőttképzési ajánlatai is megtalálhatóak voltak.
2023.05.11

Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!

Kecskemét, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza adott otthont ma a Portfolio online gazdasági újság, valamint a KAVOSZ Zrt. országos gazdaságélénkítő road showjának. A rendezvény középpontjában ezúttal a mikro-, kis- és középvállalkozások álltak. A szakemberek arra keresték a választ, hogy az ágazatra milyen hatással lesznek a világgazdasági folyamatok, és hogyan tudja őket támogatni a kormányzat.
2023.05.07

Fantasztikus veterán autók vették birtokba Kecskemét főterét

Még egy 1911-es Ford T-modell is leparkolt a Városháza elé ma délelőtt. Rajta kívül még mintegy 40 veterán jármű sorakozott fel a Főtérre. Az esemény a Hírös Veterán Jármű Sportegyesület háromnapos rendezvényének volt a záróakkordja, ugyanis a szervezet idén 10 éves. Ezt a jubileumot ünnepelték meg a Tisza Classic Veterán Járműtúra Találkozóval.
2023.04.13

Iparkamara: itt van a digitális ipari forradalom kora

2023-ban beköszöntött a digitális ipari forradalom korszaka, amelyre a kis- és közepes vállalkozásoknak is fel kell készülniük. Ezt a folyamatot igyekezett ma (csütörtök) segíteni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara - Modern Vállalkozások Programja, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rendezvénye. Az eseményen többek között elhangzott, hogy a megyei vállalkozások digitalizációja intenzíven növekszik, de a lemaradások országos viszonylatban még mindig jelentősek.
2023.03.23

Duális képzési konferenciát tartottak az Iparkamarában

Tudástranszfer címmel duális képzési konferenciát tartott ma délután a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A konferencián az Iparkamara és a Neumann János Egyetem vezetői egy hosszútávú megállapodást is aláírtak, aminek célja a térség felsőoktatásának fejlesztése, valamint a vállalkozások és a felsőoktatás közötti kapcsolat erősítése.
2023.03.10

Kecskemét polgármestere is ott volt Gazdasági Évnyitón

Az inflációt a gazdaság számára is a legnagyobb kihívások közé sorolta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke csütörtökön a kamara idei Gazdasági Évnyitó gazdaságpolitikai fórumán, Budapesten. Az eseményen megjelent Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Gaál József alpolgármester, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.
2023.03.07

Kamarával a vállalkozásokért kurzus az egyetemen

Ismét elindította közös kurzusát a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara és a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A kurzus hallgatói a GTK oktatóitól, valamint a megye sikeres üzletembereitől és gazdasági szakembereitől leshetik el egy vállalkozás elindításának a mesterfogásait. Az első kurzust még 2020-ban indították útjára, most pedig már a harmadik veszi kezdetét.
2023.03.06

Több mint 2,5 milliárd forintból fejleszt a kecskeméti Hőplusz Rendszer Kft.

Ünnepélyes alapkőletételt tartottak ma (hétfőn) Kecskeméten, az egykori tejgyár helyén, ahol a Hőplusz Rendszer Kft. fejlesztésének köszönhetően hamarosan megkezdődik egy új gyártó- és tárolóüzem építése. A 4400 négyzetméteres EPS polisztirolt gyártó és az EPS polisztirol hulladékot újrahasznosító létesítmény magába foglalja majd a gyártó-, illetve tárolócsarnokot, valamint az irodákat is.
2022.12.13

Átadták az iparkamara 2022-es megyei díjait

Ma (kedd) adták át a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2022-es díjait. Összesen 14 Bács-Kiskun megyei vállalkozás – köztük négy kecskeméti kapott elismerést a Platter János Konferenciateremben. Szintén most adták át az augusztusi jótékonysági Hírös Vacsora tanulmányi támogatásait is, amelynek révén 8 tehetséges fiatal kapott segítséget a szakmaszerzéséhez.
2022.12.09

Negyven éves az Autóflex-Knott Kft.

Negyven évvel ezelőtt egy garázsban két fővel indult el az Autóflex-Knott Kft. története. A jelenleg legnagyobb helyi, magántulajdonban lévő ipari vállalkozásnak számító cég pénteken megünnepelte az elmúlt évtizedek eredményeit. A vendégek nemcsak a kadafalvi telephelyet, hanem a többi leányvállalatot is megismerhették.
2022.12.06

TOP100 - Sikeres év volt 2022 a Bács-Kiskun megyei vállalkozásoknak

Kedden mutatták be a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában a "TOP 100 - Bács-Kiskun Megye Gazdasága 2022" című kiadványt, melyből kiderült, a Bács-Kiskun megyei székhelyű vállalkozások nettó árbevétele mintegy 10 százalékkal nőtt az előző évhez képest. Mindenki örült a sikernek, azonban az előadók nem voltak túlzottan derűlátók a következő, 202-as évet illetően az energiaválság és az infláció árnyékában.
2022.11.24

Elfogadta a közgyűlés az iparűzésiadó-kedvezmény kivezetését

Elfogadta a csütörtöki rendkívüli közgyűlés a helyi iparűzési adó 2 százalékra emelését és az építményadó növelését a város pénzügyi stabilitásának megőrzése érdekében. A városvezetés hangsúlyozta, hogy valójában az iparűzési adó esetében a korábbi évek kecskeméti kedvezményének kivezetéséről, az építményadó esetében mérsékléséről van szó, valamint hogy a lakosságot közvetlenül nem érintik az adóváltozások. Az ellenzék bírálta a döntést, és tartózkodással vagy nemmel szavazott.