Scoregoal: alaposan megizzadtunk a 3 pontért

2024. 10. 21., 21:52
Vezetést szerzett kisebb meglepetésre az MFA, ám ezután a Kecskemét begyújtotta a rakétákat, és itthon tartotta a győzelemért járó három pontot.

Nagy kecskeméti helyzettel indult a találkozó, ám végül tisztázni tudtak az MFA védői, Suscsák lövése nem eredményezett vezetést. Kontrákból és pontrúgásokból igyekezett veszélyeztetni a vendég együttes, és Krajcsinak résen kellett lennie egy-egy ilyen akció végén. Az 5. percben Kajtár már túljutott a kapuson, ám az utolsó pillanatban a vonalról vágták ki lövését. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, és egy szabadrúgás után az MFA lőtte a találkozó első gólját, Nguyen volt a befejező, 0-1. Nem sokat kellett várni a válaszra, a 8. minutumban Haász forintos labdáját Biró értékesítette, 1-1. Ezt követően is nagy nyomás alatt tartotta az akadémisták az SG Kecskemét, és a törekvéseiket végül siker koronázta. A 13. percben Pál tálalt Biró elé, aki magabiztosan lőtt a jobb alsóba, 2-1. A mezőnyfölény meddőnek bizonyult, ezért időt kért a hazai stáb 1:28-cal a félidő előtt. Mindkét térfélen volt sansz újabb gólra, ám az eredmény nem változott. 

Fordulás után is a kék oroszlánok domináltak, a befejezések viszont pontatlanok voltak, vagy pedig a betömörülő védelem mentett. A 27. percben Haász életerős löketét védte az ex-kecskeméti Nyerges, majd Bencsik próbálkozásait is hárítani tudta. A második etap derekához érkezve több ígéretes kontrát is indított az MFA, viszont Krajcsinak a pulzusa nem kellett, hogy az egekbe szökjön. A 31. minutumban Pál forgácsolta szét a kapufát, pár centin múlt csak, hogy növelje a hazai fórt. Az idő fogyott, ez pedig a házigazdának kedvezett. Hat perccel a vége előtt időt kért a Magyar Futsal Akadémia, majd egyből ziccerbe kerültek, ám Bencsik bevetődve blokkolt. Létszámfölényes taktikával próbálkoztak a vendégek, de nem jártak sikerrel, így megérdemelten tartotta itthon a három pontot az SG Kecskemét Futsal. 

Marko Gavrilovic sportigazgató: Szeretnék gratulálni az MFA-nak, különösen Boznánszky Gábor korábbi játékosunknak, aki jól felkészítette csapatát. Nyerges Andrásnak is jár az elismerés, aki itt védett nem is olyan rég, remekül helytállt ő is. Úgy gondolom, megérdemelten nyertünk, mert mi voltunk a jobb csapat. Sajnos sok lehetőséget elpuskáztunk, de ez előfordul. Nem vagyunk gépek, akik mindig a legmagasabb teljesítményt tudják nyújtani. Aki ma a pályára tudott lépni, mindent megtett a sikerért. Lehetnénk csalódottak is, de miért? Reálisnak kell maradnunk. Tudnunk kell, hogy hol a helyünk, és nem abból kiindulni, hogy mindenképpen újra döntőbe kell, hogy jussunk. A következő fordulóra remélhetőleg már kiegészülünk, és abban is bízom, hogy Bencsik mai sérülése nem lesz komoly. Örüljünk most a sikernek, és fókuszáljunk arra a célra, hogy kiharcoljuk először a rájátszást. Dolgoznunk kell tovább, és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani fordulóról fordulóra.

SG Kecskemét Futsal – Magyar Futsal Akadémia 2-1 (2-1) 
Férfi futsal alapszakasz, 10. forduló
2024.10.21. hétfő 18:30 @ Messzi István Sportcsarnok

Kecskemét gólszerzői: Biró 2. 

https://futsalhungary.hu/meccs/1961196