CIKKARCHÍVUM
Keresés
Dátum választó
Rendezés
8796 találat
Kategória
  • Állatvilág (131)
  • Belföld (913)
  • Civil szféra (514)
  • Egészségügy (344)
  • Egyéb kategória (23)
  • Életmód (492)
  • Gyászhír (12)
  • Időjárás (141)
  • Jótékonyság (230)
  • Kecskemét (6169)
  • Közgyűlés (124)
  • Közlemények (1862)
  • Külföld (143)
  • Természetvédelem (112)
  • Térség (1110)
2024.05.08

Milyen volt a történelem érettségi?

A matek és magyar után ma a történelemmel folytatódtak az írásbeli érettségik. A diákoknak három óra alatt egy feladatlapot és két esszét kellett megírniuk. A Katona József Gimnázium diákjai vegyesen nyilatkoztak a KTV stábjának a feladatlapokról.
2024.05.08

Holnap rajtol a VI. Gyergyó-Hétvége!

Holnap, csütörtökön veszi kezdetét és egészen vasárnapig tart a VI. Gyergyó-Hétvége Kecskeméten és Lakiteleken. A számos izgalmas programot kínáló rendezvény fő célja a gyergyói hagyományok generációkon átívelő továbbörökítése és minél szélesebb körben való megismertetése.
2024.05.08

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: a második negyed döntött Oroszlányban

A 2. negyedben alakított ki nagyobb előnyt az OSE, amelyet megőriztek a végéig.
2024.05.08

Jókaira emlékeztek halálának évfordulóján

Százhúsz évvel ezelőtt, 1904. május 5-én halt meg Jókai Mór, aki sok szállal kötődött Kecskeméthez is. Ezért is emlékezett meg az íróról ma délután a Katona József Emlékház baráti köre, a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság.
2024.05.08

Esti gyors: a nap hírei 1 percben

Tekintse meg a nap legfontosabb híreit röviden!
2024.05.08

Május 24-ig lehet jelentkezni az Óvodapedagógiai Nyári Egyetemre

48. alkalommal rendezik meg az Óvodapedagógiai Nyári Egyetemet. Az akkreditált továbbképzés fő témája az Inkluzív nevelés az óvodában lesz, de nemcsak az óvodapedagógusokat célozzák meg, hanem az általános iskolai tanítókat és tanárokat is.
2024.05.08

Díjazták a Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékverseny legjobbjait

Idén 57-en vehették át szerdán délután a 29. Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékverseny díjait az Arany János Általános Iskolában. A 29 éves múltra visszatekintő versenyen 104 diák mérte össze tudását.
2024.05.08

A Szakma Sztár Fesztivál döntőseit köszöntötte a Kecskeméti Szakképzési Centrum

A Kecskeméti Szakképzési Centrum tanulói kiváló eredményeket értek el a Szakma Sztár Fesztivál országos szakmai versenyen. A döntős diákokat egy állófogadással egybekötött ünnepségen köszöntötte a szakképzési centrum.
2024.05.08

Befejeződött négy városrész közvilágítás fejlesztése

Lakossági igények alapján 98 darab új köztéri lámpatestet szereltek fel Kecskemét több pontján. A hálózatfejlesztés négy városrészt érint, amelyekben így biztonságosabbá vált a közlekedés és nőtt a közbiztonság is.
2024.05.08

Társasházi növényültetési programot indít Nemcsik Mátyás

Társasházi növénytelepítést szervezett Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő Balla Éva közös képviselővel és Gál Zsomborral, a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület elnökével a Nyíri úton. A lakók kérését támogatta Nemcsik Mátyás, amikor elültették szombaton a balkonnövényeket, a rózsákat, a muskátlikat és a tujákat.
2024.05.08

Hat kompenzációs lista lesz Kecskeméten

Kisorsolták tegnap (kedd) délután a Városházán a Helyi Választási Bizottság tagjai Török Zoltán elnök vezényletével, hogy a 2024-es választások kecskeméti kompenzációs listái milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapokon.
2024.05.08

Folytatódik Kecskemét főterének virágosítása

Megérkeztek a begóniák a főtérre, ezzel pedig elkezdődött az egynyári virágok ültetése a Széchenyi téren. Az ágyásokba idén összesen közel 60.000 növény kerül, emellett mulcs és gyepszőnyeg is díszíti majd a parkot.
2024.05.08

A Kölcsey Kör következő vendége dr. Banai Péter Benő államháztartásért felelős államtitkár

Értékek és érdekek: a magyar költségvetési politika íve. Ezzel a címmel rendezi meg következő pódiumbeszélgetését május 9-én a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozata. A meghívott vendé ezúttal dr. Banai Péter Benő a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára lesz.
2024.05.08

Vádat emelhetnek a szentmiséről hazatérő asszony kirablójával szemben

Hamar beazonosították az elkövetőt, és két hónap elteltével a nyomozást is lezárták a jánoshalmi rendőrök.
2024.05.08

Jön az Orgonák éjszakája Kecskeméten

Egy séta keretében három orgonakoncerten vehet részt bárki, aki Kecskeméten jár május 18-án. A különleges programsorozat úgy kerül megrendezésre, hogy egymás után mind a három koncerten részt lehessen venni, az egyik végeztével átsétálva a következő helyszínre. Mindegyik helyszínen más-más orgona szólal meg, más-más akusztikai viszonyok mellett. A részletekről beszélt a KTV Múzsa magazinjában Földi Jácint a Filhamónia Magyarország Kft. régióvezetője.
2024.05.08

Két autó ütközött össze Kiskunfélegyházán

Egy személy sérült meg, amikor két autó ütközött össze szerdán reggel Kiskunfélegyházán.
2024.05.08

ANNO: Városunk két neves képzőművésze - 2004-ben

20 évvel ezelőtt kulturális magazinunkban városunk két neves képzőművésze, Turi Endre festő- és zománcművész, valamint Szappanos István festőművész kiállításáról tudósítottunk. Visszatekintő magazinunk e heti adásában ezt a két összeállításunkat láthatják ismét.
2024.05.08

Kristályt fogyasztott és frontális karambolt okozott

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki bódult állapota miatt egy kanyarban nem tudta követni az út vonalvezetését és átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol egy szemből érkező személygépkocsival összeütközött. A vétlen sofőr a baleset következtében maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.
2024.05.08

Pályázz és nyerj!

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tematikus jelenetíró pályázatot hirdet középiskolások részére.
2024.05.07

Csütörtöktől vasárnapig VI. Gyergyó-Hétvége Kecskeméten és Lakiteleken!

Több helyszínen zajlik idén a VI. Gyergyó-Hétvége, mely összefonódik a Muzsikál az erdő, valamint a XIX. Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál programjaival. A legfontosabb cél a gyergyói hagyományok generációkon átívelő továbbörökítése és minél szélesebb körben való megismertetése, a hat évvel ezelőtt megálmodott "kultúrhíd" erősítése Gyergyószék és Kecskemét-Lakitelek térsége között.