A 100. Hírös Nagyit köszöntötték

2024. 03. 13., 18:11
Újabb Hírös Nagyi képzés zárult le Kecskeméten, ma újabb tanúsítványokat adtak át a résztvevőknek a Széchenyi István Közösségi Házban. Ezúttal tízzel gyarapodott a Hírös Nagyik száma, így immár százzal büszkélkedhet Kecskemét.
Fotó: Kiss-Berta Beáta
A galéria 22 képet tartalmaz

Újabb Hírös Nagyi képzés ért véget, ezúttal tízen vehették át tanúsítványaikat, egyúttal a 100. Hírös Nagyit is köszöntötték. Az okleveleket ma kapták meg a képzés résztvevői.

A 100. Hírös Nagyi is átvehette oklevelét

A CédrusNet Kecskemét program országosan egyedülálló, az aktív idősödést segítő programeleme a Hírös Nagyi képzés, mely támogatja az idősödőket abban, hogy hasznos elfoglaltságot, „egy második karriert” találjanak maguknak.

A frissen végzett Hírös Nagyikat elsőként Engert Jakabné alpolgármester üdvözölte.

Kell egy cél, vagy ahogy itt a Cédrusban fogalmaznak: egy második karrier. Amikor egy életpályát befejezünk, utána is van élet, és van szellemi, fizikai aktivitásra lehetőség. Nagyon örülök, hogy erre nyitott a város azon korosztálya, mint akik itt végeztek. Én büszke vagyok a CédrusNet Kecskemét programunkra
— fogalmazott Engert Jakabné.

A tanústványok átadásán Molnár Szilárd, a CédrusNet Kecskemét szakmai vezetője elmondta: a Hírös Nagyi program a CédrusNet Kecskemét egyik legsikeresebb programeleme, mára Kecskemét egyik védjegye lett a „hírösnagyiság.”

Nagyon sok Hírös Nagyinak kérik a segítségét a városban, különböző fesztiválokon, rendezvényeken, intézmények szolgáltatásaihoz veszik igénybe őket. Most mi is tervezünk egy olyan szolgáltatást, ami még titok, és Hírös Nagyikat szeretnénk foglalkoztatni benne
— árulta el Molnár Szilárd.

A Hírös Nagyi képzésre 50 év felettiek jelentkezhetnek, akik szívesen foglalkoznak gyermekekkel, és hasznos elfoglaltságot keresnek.

A képzések keretében a résztvevők önismeretet tanulhatnak, az előadók között szerepel mentálhigiénés szakember, pszichológus, gyermekorvos, családterapeuta és fejlesztőpedagógus is.

A Hírös Nagyi programban megszerzett tudást a Hírös Nagyik saját családjukban, saját unokáikkal is alkalmazhatják, de egyúttal kiegészítő jövedelmet is szerezhetnek vele.

Az eseményről szóló részletesebb összeállításunk a KTV Kiemelő magazinjának szerda esti adásában volt látható: