A 33 éves borotai férfinél fehér port, zöld tablettákat és növényi törmeléket is találtak

2023. 06. 29., 12:08
A kiskunhalasi rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, akinél közúti igazoltatás során találtak drogot. Társa is volt, ő jelenleg szabadlábon védekezhet.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai – egy lakossági fórumon elhangzott információk alapján – Jánoshalmán, az Orczy utcában a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetője által elrendelt, megerősítő közterületi szolgálatot láttak el 2023. június 26-án este. Az akció eredményesnek bizonyult, mivel a rendőrök elfogtak két drogdílert egy közúti ellenőrzés során.

A 33 éves borotai lakos harminc grammnál is több fehér port, tucatnyi zöld színű tablettát és növényi törmeléket is találtak, amelyek a gyanú szerint kábítószernek minősülnek. A férfit a nyomozók kábítószer birtoklásának bűntette miatt kihallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Társa egy 30 éves kéleshalmi lakos volt, akiről a nyomozók azt gyanítják, hogy közreműködött a drog terjesztésében. Az ő lakását átkutatták, találtak is nála kábítószergyanús növényi törmeléket, ezért gyanúsítottként kihallgatták. A férfi az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság