A bajnokot fogadjuk ma a Széktóiban

2023. 11. 04., 16:39
Az OTP Bank Liga 12. fordulójában csapatunk ellenfele a Ferencvárosi TC lesz a Széktói Stadionban vasárnap 14.45-től. A címvédő ugyan a papírforma alapján természetesen esélyesebb, de egy dolog biztos, játékosaink most sem feltett kézzel fognak pályára lépni.

A két együttesnek igen színes múltja van, hiszen ferencvárosi szempontból sokszor számítottunk mumusnak, akár annak idején az NB II.-ben, akár például az előző idényben az NB I.-ben. Történelmi első feljutásunknak éppen a zöld-fehérek látták kárát 2008-ban, majd az előző idényben újoncként két győzelem és egy döntetlen volt a kecskeméti mérleg a címvédő ellen. A Ferencváros viszont még erősebb most, mint tavaly, hiszen a nemzetközi porondon is remek eredményeket szállít, miközben a bajnokságban csupán egy-egy döntetlen és vereség csúszott be Dejan Stankovic legénységének. A két együttes első idei összecsapását is az FTC nyerte, szeptember végén Sigér Dávid fejese 1-0-os hazai sikert ért a Groupama Arénában.

A Ferencvárosnak is akadnak sérültjei, így például Varga Barnabás és Dibusz Dénes is hiányzott a közelmúltban, de lehetnek visszatérőik, nem beszélve arról, hogy rendkívül mély a zöld-fehérek kerete. Szabó Istvánnak már nehezebb dolga lesz, hiszen öt alapembert is nélkülözni kényszerül majd. Banó-Szabó Bence, Nagy Krisztián és Nikitscher Tamás már régóta, illetve még sokáig nem lesznek bevethetőek, de sárga lapok miatt Szuhodovszki Soma és Tóth Barna sem léphet pályára. Vezetőedzőnk ezzel együtt elmondta a meccs előtt, hogy most sem szeretne a hiányzók miatt kifogásokat keresni, maximálisan bízik bevethető játékosaiban.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – A Ferencvárost egyébként is követem, a hazai nemzetközi meccseikre fel is szoktam menni. Nagyon jó irányvonalat valósít meg a klub, élvezetesen játszik, láthatóan megvan a kémia a szakmai stáb és a csapat között. A nehéz időszakokból is jól jönnek ki, amiért egészen biztosan nagyon sokat is dolgoznak. Nekünk az a feladatunk persze, hogy ezt most megakadályozzuk. Nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni, ez biztos, azt viszont látni kell, hogy egyénileg és csapatként a Ferencváros a legerősebb magyar klub jelenleg. Azon leszünk, hogy sok fejtörést okozzunk nekik. Ehhez rendkívül stabilan kell futballoznunk, mert minimum az egy pont megszerzéséről nem szeretnénk lemondani. Láttuk a derbit hétvégén, a pillanat tört része alatt gólokat tudtak rúgni egy nehezebb periódus után az Újpestnek. Itt látszik a kvalitás, amíg az ellenfél kihagyta a helyzeteket, addig ők berúgták. Szeretném még megjegyezni a derbi kapcsán, hogy nagyszerű érzés volt látni Varga Ádi kitűnő teljesítményét, hiszen annyit talán mondhatunk, hogy egy kicsivel mi is hozzá tudtunk tenni tavaly ahhoz, hogy ő ilyen fejlődésen menjen keresztül. Örülünk egyébként, hogy a két klub között jó kapcsolat van, de ezt a pályán most is félre kell tenni, hiszen szeretnénk megnehezíteni a bajnok dolgát. Nem mondunk le az álmainkról, szeretnénk megörvendeztetni szurkolóinkat.

Szurkolói információk

Jegyek, kapunyitás, beléptetés

Elővételben online, a jegymester.hu oldalon folyamatosan lehet jegyet vásárolni. Már csak három szektorban maradtak jegyek, így aki nem akar lemaradni, már most vegye meg belépőjét. A mérkőzés napján – amennyiben maradnak belépők még – 13:15-kor nyitnak a kapuk és a pénztárak, így arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint időben érkezzenek a gördülékeny beléptetés érdekében akkor is, ha már rendelkeznek belépővel.

Jegyeket a helyszínen bármelyik pénztárban bármelyik lelátóra lehet vásárolni (például a 2-es pénztárban is meg lehet venni a városi oldalra szóló belépőt), de a jegyvásárlásnál feltétlen figyeljenek arra drukkereink, hogy melyik kapu és oldal felől közelíthető meg szektoruk, ugyanis csak ennek megfelelően működnek a jegyleolvasók. A hazai szektorokat az 1-es, 2-es („A” lelátó) és 4-es kapu jelöli, utóbbi a városi oldal, a „B” lelátó. A jegyeket nem kell bedugni az automatába, elég csak a vonalkóddal lehúzni a leolvasó előtt. Az online vásárolt jegyeket telefonon keresztül is be lehet mutatni. Szurkolói kártya nem kell a hazai jegyvásárláshoz.

Jegyárak az FTC elleni bajnokira:

"A" lelátó:

Normál jegy: 2.500 forint

Kedvezményes jegy (18 év alatt, 65 év felett): 2.000 forint

"B" lelátó:

Normál: 2.000 forint

Kedvezményes (18 év alatt, 65 év felett): 1.500 forint

Gyermekjegy (6 év alatt): Mindkét lelátóra ingyenes, regisztrációs jeggyel.

Mozgássérült belépő (1-es kapu): 1.500 forint

Fizetési eszközök, tiltott tárgyak

A Széktói Stadionban alapvetően készpénzzel lehet fizetni, de a 2-es és 4-es pénztárakban a belépőket bankkártyával is meg lehet már venni. A 2-es pénztárban ez igaz a bérletekre is. A városi oldalon teljes egészében működik már a kártyás fizetési lehetőség.

A mérkőzés folyamán ajándéktárgyak vásárlására is van lehetőség, azonban csak készpénzes formában.

A beléptetés során a kedvezményes jegyeket ellenőrizhetik kollégáink, így mindenképpen legyen egy születési időt igazoló okmány (személyi, jogosítvány, útlevél vagy diákigazolvány) szurkolóinknál. Ennek hiányában a biztonsági személyzet megtagadhatja a belépést az érvényes belépő birtokában is. Aki teheti, érkezzen ezúttal is a tömegközlekedés segítségével. A mérkőzésekre esernyőt továbbra sem lehet behozni, így csapadékos időjárási körülmények esetén esőkabátot hozzanak magukkal drukkereink. A rendőrség utasítására emellett szúró és vágó eszközöket tilos behozni a létesítménybe, ahogy pirotechnikai eszközöket is. 

Időszakos forgalomkorlátozás és lezárások

A Rendőrség munkatársai a Csabay Géza körút - Olimpia utca (szerviz út) kereszteződésétől az Aqua Hotel parkolójáig eső szakaszt 11 órától a mérkőzés kezdetéig lezárják, majd a körút forgalmának korlátozása a mérkőzés ideje alatt feloldásra kerül. A mérkőzés végén – várhatóan 16 óra 30 perctől – a szurkoló táborok elvonulásának biztosítása érdekében a fent jelzett útszakasz ismételten lezárásra kerül.

A mérkőzés kezdetét megelőzően, a hazai és a vendég szurkolók elkülönítése végett a 2-es (hazai) és a 3-as (vendég) kapu között a Kecskeméti Fürdőig, illetve a fürdő Aqua Hotel felöli sarkától a Bóbis Gyula csarnok külső kerítése között kordon kerül kihelyezésre. Ezúton tájékoztatjuk a hazai szurkolókat, hogy a Tatár sori leágazástól a gyalogos forgalom is korlátozva lesz, csak a vendég drukkereket engedik be ebből az irányból a stadionhoz, így aki a Széchenyiváros felől érkezne a meccsre, ezúttal az Izsáki útról becsatlakozva teheti azt meg.

A mérkőzés befejezését követően azon hazai szurkolók, akik a Széchenyiváros irányába szeretnének távozni, csak a vendég drukkerek elvonulását követően tudják ezt megtenni abba az irányba. Amennyiben ezt előbb tennék meg, akkor az Izsáki út felé haladva, a Tatár soron keresztül tudnak kerülni.

Zölddel a vendég, lilával a hazai drukkerek megközelítési útvonalát és parkolási lehetőségeit jelöltük

Parkolás a hazai szurkolóknak, lehetőség szerint használjuk a tömegközlekedést

Aki csak teheti érkezzen gyalog vagy tömegközlekedési eszközzel a találkozóra, parkolóhelyek ugyanis korlátozott számban állnak rendelkezésre. A hazai szurkolók parkolása az Olimpia utca egészén, a Messzi István Sportcsarnokig terjedő szakaszon, valamint a stadion környezetében lévő bevásárlóközpontok közforgalom számára megnyitott parkolóegységeiben lesz lehetséges.  

Vendég szurkolók

A vendégszektorba minden belépő elfogyott, így a helyszínen sem lesz jegyértékesítés. A szektor a Csabay Géza körútról érkezve közelíthető meg. A vendégszurkolók parkolására a Kecskeméti Fürdő parkolójában, valamint a Tatár soron az útpadkán, illetve a volt Tó Hotel területén lévő parkolókban lesz lehetséges a Szabadidőközpont területén belül. A rendőrség két beléptetési pontot is állít a Tatár sori leágazástól, ezeken keresztül csak a vendég drukkereket fogják átengedni. A vendégszektorba a 3-as kapun keresztül lehet belépni, büfé és mosdók üzemelnek. Fizetni csak készpénzzel tudnak a helyszínen a vendég szurkolók.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu