A címvédőhöz utazik a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét

2023. 02. 08., 21:09
Szombaton a Falco Szombathely ellen csapnak össze Forray Gábor tanítványai 18 órától az Arena Savariaban a bajnokság alapaszakaszának 20. fordulójában.

A két gárda kecskeméti meccsét 85-95-re a címvédő Falco nyerte novemberben, és azóta is mindössze csak kétszer maradtak alul az alapaszakaszban. 17 győzelemmel és két vereséggel vezetik a tabellát, három sikerrel többet szerezve, mint a második Szolnoki Olajbányász.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az utóbbi öt meccséből négyet megnyert, és az előző két meccsükön bravúrsikereket arattak, hiszen előbb a Szolnokot a Tiszaligetben fektették két vállra, majd az Alba Fehérvárt a Messzi István sportcsarnokban győzték le. Jó formájuknak köszönhetően most a tabella 5. helyén állnak (11 győzelem, 8 vereség). 

-Egy elképesztően nehéz sorozatban vagyunk, hiszen egymást követően a bajnokság élcsapataival csapunk össze - nyilatkozta Forray Gábor vezetőedző. Kijelenthető, hogy a most szombaton esedékes, Falco elleni összecsapás lesz a legnehezebb állomás idegenben. Örülünk, hogy az elmúlt fordulók jól sikerültek számunkra, de tudjuk, hogy mi a realitás, hol van a helyünk. Tisztában vagyunk vele, hogy a címvédő a toronymagas esélyese a találkozónak. Ránk jellemző módon nem feltartott kézzel fogunk Szombathelyen pályára lépni, hanem szeretnénk meglepetést okozni. A Falco fizikális, szervezett, kompakt csapat. Az előbb említett tulajdonságaikból adódóan a védekezésük nagy erősségük. Többféle szisztémában tudják variálni védekezésüket a mérkőzésen belül. A pick and roll védését is gyakorlatilag az ellenfél stílusához mérten igazítják. Nagy nyomást helyeznek a másik csapatra, és rossz dobás-szelekcióra kényszerítenek. Emellett jól lepattanóznak, és ezekből villámgyors tranzíciót vezetnek. Ezeket kell nekünk kontrollálni, minden egyes pontért meg kell harcolnunk majd. A játékoskeret minőségi, öt kiváló légiós mellett a magyar válogatottból Kellert és Perlt nem kell bemutatni senkinek. Utóbbit annyiban emelném ki, hogy a padról érkezik, és ebben a szezonban kijelenthető, hogy tarthatatlan a játéka. Nagyban az ő formájától is függ a meccs végkimenetele. Az ő limitálása külön feladat lesz számunkra. Ha csapatként, fegyelmezetten kosárlabdázunk, mint az tettük az előző fordulókban, akkor lehet esélyünk jó eredmény, meglepetés elérésére. Bízom benne, hogy szurkolóink elkísérnek minket Szombathelyre is! - zárta sorait a mester.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 
Tippmix Férfi NBI A-csoport, 20. forduló 
2023. február 11., szombat 18.00 @ Arena Savaria
Játékvezetők: Tóth Cecília, dr. Mészáros Balázs, Frányó Péter
MKOSZ ellenőr:Dernei Gábor

Az U20-as meccs 15 órakor kezdődik.

Élő közvetítés a MindiGo Sporton előfizetés után.