A Kecskeméti TE 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Honvéddal

A kecskeméti csapat megőrizte hazai veretlenségét

2023. 02. 11., 18:52
Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Kecskeméti TE a Budapest Honvédot fogadta a Széktói Stadionban. Az első játékrészben csak úgy potyogtak a gólok, majd fordulás után már a küzdelem dominált, győztest azonban ezúttal nem hirdettek.
Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Kecskeméti TE a Budapest Honvédot fogadta a Széktói Stadionban. Az első játékrészben csak úgy potyogtak a gólok, majd fordulás után már a küzdelem dominált, győztest azonban ezúttal nem hirdettek.

Kecskeméti oldalon csak kényszerű okokból változtatott ezúttal Szabó István, Varga Bence betegség miatt nem tudott a kapuba állni, míg Hadaró Valentin sárga lapok miatt volt kénytelen pihenni. Helyüket Varga Ádám, illetve a sérülésből visszatérő Zeke Márió vette át. Az első percek az ismerkedésről szóltak, a fagyos talajt a játékosoknak is szoknia kellett még. Domingues lövését blokkolták végül a 9. percben, majd nem sokkal ezután Szuhodovszki beadásába Belényesi tette bele a fejét, de Szappanos védett. A 16. percben megszerezte a vezetést a KTE, balról Banó-Szabó ívelt középre, ott Katona egy jó csellel elküldte védőjét, majd ballal a jobb felsőbe tekert (1-0). Nem sokáig örülhetett azonban a hazai közönség, mivel három perccel később Lukic kitűnően ugratta ki a védők mögé belépő Domingues-t, aki laposan a bal alsóba passzolt (1-1).

Az események gyorsan követték ezután egymást, a félidő második felében főleg a Honvéd akarata érvényesült. A 26. percben jött is a vezető gól, Doka lapos beadása megtalálta Domingues-t, aki jobbal ezúttal is bevette a kaput nyolc méterről (1-2). Prenga fejese kevés veszélyt hordozott magában, majd Lukic tekerését is simán fogta Varga, de a 42. percben Samperio bizony teljesen tiszta ziccerbe került, ahol Vargától már bravúr is kellett ahhoz, hogy ne essen vendég gól. Ez sokat is jelentett, hiszen a 45. percben Szuhodovszki indult el középen, balra kezdte el tolni a labdát, majd 18 méterről kilőtte a bal alsót (2-2).

A második félidőben mindkét edző igyekezett cserékkel is belenyúlni a meccsbe, de sokáig inkább a küzdelem dominált. A 64. percben Tamás lőtt egy csel után jobbal, de Varga ezt fölé ütötte, majd a csereként beálló Plakuscsenko próbálkozott kétszer is a folytatásban, de előbb ismét Varga védett, majd nem talált kaput. A hajrában már egyik csapat előtt sem alakult ki nagy helyzet, egyedül a 84. percben kellett Prengának egy veszélyes Nikitscher beadást kivágnia a kapu torkából, így maradt a döntetlen.

Kecskeméti TE – Budapest Honvéd 2-2 (2-2)

Kecskemét, 2527 néző. Vezette: Káprály Mihály (Georgiu Theodoros, Becséri Gergely)

KTE: Varga Á. – Nagy K., Szabó A., Rjaskó, Belényesi, Zeke – Szuhodovszki (Szalai G. 89.), Vágó (Nikitscher 46.), Banó-Szabó (Májer 71.) – Katona B. (Meszhi 78.), Tóth B. (Hrováth K. 46.) Vezetőedző: Szabó István

Honvéd: Szappanos – Doka, Capa, Prenga, Lovrics (Cirkovic 56.), Tamás – Samperio (Átrok 90.), Gomis (Plakuscsenko 67.), Mitrovic, Domingues (Kocsis D. 90.) – Lukic. Vezetőedző: Dean Klafuric

Gól: Katona B. (16.), Szuhodovszki (45.) ill. Domingues (19., 26.)

Sárga lap: Szuhodovszki (14.), Katona B. (32.) ill. Lovrics (32.), Gomis (35.), Cirkovic (83.), Plakuscsenko (88.)

Szabó István: Ezt a pontot is meg kell becsülni

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Sok problémánk volt az egész mérkőzésen a hátsó zónánkban. Belsővédőink nehezen alkalmazkodtak a Honvéd gyors és alacsony játékosaihoz. Ez már meghatározta a labdakihozatalunkat és a játékfelépítésünket. Ennek ellenére megszereztük a vezetést, addig nem is néztünk ki rosszul. Jött a gyors fordulat, de a szünet előtt még ki tudtunk egyenlíteni. Félidőben azt mondtam a játékosoknak, hogy semmi gond, futballozzunk, de érezhető volt, hogy ez nem a mi napunk. A Honvéd jobban alkalmazkodott a talajhoz és a játékhoz is, átlövésekkel is többször próbálkoztak. Nem vagyok ennek tükrében elégedetlen az egy ponttal. Többet kell nyújtani, de nagyon meg kell becsülni ezt a pontot is. A csapat ezúttal is becsülettel küzdött és hajtott, az első három fordulóban pedig öt pontot szereztünk, amit megfelelőnek tartok.

Dean Klafuric, a Bp. Honvéd vezetőedzője: – Szeretnék gratulálni a játékosaimnak a mutatott játékért, küzdőszellemért, erőfeszítésért. Mi voltunk a jobb csapat ma a pályán, győzelmet érdemeltünk volna. Irányítottuk a mérkőzést, több helyzetet dolgoztunk ki, a góljaink és a kidolgozott helyzeteink számának tekintetében szép játékkal rukkolt elő a csapat. Voltak igen tetszetős, kombinatív elemek is, így akarunk játszani továbbra is. Sikerült alkalmazkodni a pályához, a Kecskemét játékstílusához is. Természetesen tiszteljük a Kecskemétet, nem véletlen állnak a második helyen, ugyanakkor számomra ez nem foci volt. Az én játékosaim próbálták azt játszani, ezt védeni kellene, ha egy csapat erre törekszik. Ez nem rögbi, ez nem boksz. Talán nekünk is valami kevert küzdősportot kellene beépítenünk a játékunkba, hogy sikeresek legyünk a jövőben.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu