A KÉSZ múltjáról, jelenéről és terveiről beszélgettünk helyi vezetőivel

2023. 05. 09., 10:13
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kecskeméti csoportjának korábbi elnökével, dr. Tercsi Mátyással és jelenlegi vezetőjével, dr. Berényi Tivadarral beszélgettünk a KTV Kiemelő című műsorának tegnap esti adásában. A múltidézés mellett a közeljövő két fontos eseményéről is szóltak vendégeink.

Május 17-én a KÉSZ szervezésében kerekasztalbeszélgetésre kerül sor Kecskeméten az állam és az egyház viszonyáról. A beszélgetést Makláry Ákos görögkatolikus pap, a KÉSZ országos elnöke moderálja majd, résztvevői Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a KDNP alelnöke és Érszegi Márk Aurél teológus, kánonjogász, Vatikán-szakértő lesznek. A Főplébánia Lestár téri közösségi termében tartandó eseményen a történelmi egyházak képviselői és számos prominens személy, köztük dr. Bábel Balázs érsek atya is részt vesz.

A másik fontos esemény a nemzeti összetartozás napjához, június 4-hez kapcsolódik. A helyi KÉSZ meghívására az elszakított területekről számos vendég érkezik, akik előadásokat és művészeti programokat tartanak majd Kecskeméten. A vendégek egyúttal megismerkedhetnek a hírös város nevezetességeivel, kiemelten a felújított Városházával.

A stúdióbeszélgetés alább tekinthető meg, a videó alatt pedig a május 17-i esemény plakátja látható.