2024-re készül el a Klapka utcai bölcsőde

2023. 02. 22., 15:45
Engert Jakabné alpolgármester a Kecskeméti Televízió Közélet című műsorának vendégeként a városi bölcsődehálózat fejlesztéséről is beszélget Kozák Polettel, a KTV főszerkesztőjével. Az alpolgármester szerint a 4 csoportszobás Pöttyös Bölcsőde kivitelezése 2024-ben fejeződhet be.

Teljesen eltűnt a Klapka utcai Pöttyös Bölcsőde régi épülete. Már csak a törmelékek és téglakupacok sejtetik, hogy valamikor itt állt a 100 gyermek elhelyezésére alkalmas intézmény. Hamarosan egy teljesen új bölcsőde várja majd itt a kisgyermekes családokat. Engert Jakabné szerint a kivitelező 2024-ben készül el az építéssel.  Az eredeti épületet azért kellett elbontani, mert már egyáltalán nem felelt meg a mai elvárásoknak. A bontást követően egy kb. 827 m2 alapterületű környezetbarát, energiatakarékos, 4 csoportszobás vagyis 52 férőhelyes bölcsőde építése valósul meg.

Ezen felül kialakítják a szükséges szociális és kiszolgáló egységeket és a bölcsihez tartozó játszóudvart. Az alpolgármester a Kecskeméti Televízió Közélet című műsorának felvételén elmondta különböző uniós pályázatoknak köszönhetően a város számos bölcsődéje megújult, Katonatelepen pedig egy új intézmény kezdte el működését szeptemberben. Engert Jakabné hozzátette, a jövőben Kadafalván és Hetényegyházán is épülhet bölcsőde. Az alpolgármesterrel készült teljes beszélgetést a KTV Közélet című magazinjában, holnap este nyolc órakor, a Hírórát követően láthatják.