A mentőcsapatok megsegítésére buzdít a polgármester

2023. 02. 16., 21:33
„Kétszer ad, aki gyorsan ad” – írja közösségi oldalán Szemereyné Pataki Klaudia. A polgármester adakozásra szólít fel a Hírös Rescue Team, valamint az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület javára. A két önkéntes alapon működő szervezet a törökországi földrengés mentési munkálataiban vett részt. December Dr. Salacz László országgyűlési képviselő sietett a Hírös Rescue Team segítségére, melynek köszönhetően tudott most elutazni a csapat a bajba jutottakhoz.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 27 képet tartalmaz

Kecskemét önkormányzata tavaly az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek ingyenes használatba adta Hetényegyházán a sportpályát, hogy az önkéntes szervezet a tűzoltás és a műszaki mentés mellett, minél több fiatalt megszólítson, tovább adva a hagyományokat, a hivatás szeretetét. Az ifjúságnevelésre nagy hangsúlyt fektetnek, az adott életkornak megfelelő iskolai programok keretében, egynapos foglalkozásokon és egyhetes táborokban készítik fel a gyermekeket. Az egyesületnek ugyanis legfőbb célja, hogy egy európai szintű oktatási centrumot hozzanak létre, ahol kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatják azokat a technikai eszközöket, amiket a tűzoltók használnak napi szinten. Terveik között szerepel egy olyan épületegyüttes üzemeltetése, ahol az általános tűzoltási műszaki mentési feladatok ellátása mellett szimulációs tréning terem is helyet kap.

Mindezen túlmenően tavaly decemberben, amikor veszélybe került a Hírös Rescue Team működése, Dr. Salacz László országgyűlési képviselő hozzásegítette az anyagi feltételek megteremtéséhez a csapatot. Ennek köszönhetően tudtak a szakemberek kiutazni Törökországba a földrengés sújtotta Hatay tartományba.

Az Első Kecskeméti Lions Club pedig elindított egy még most is tartó gyűjtést a Hírös Rescue Team javára, amely már most több százezer forintnál tart. Szintúgy Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a két szervezet támogatására buzdítja a lakosokat, közösségi oldalán található a bejegyzést, mely szerint,

„Ha valakik, akkor ők valóban méltók a további támogatásra. Még többet érdemelnek!”

A mai közgyűlés is méltó keretet kapott, ugyanis Dr. Fekete Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában köszönetet mondott a Hírös Rescue Team-nek és az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek a törökországi földrengés mentési munkálataiban való részvételt, „le a kalappal mindazok előtt, akik a mentésben részt vettek. Bátor és nagyszívű ember az, aki több mint 1000 kilométert utazik azért, hogy más bajba jutott emberen segítsen, büszkék vagyunk a mentőcsapat tagjaira, bátor helytállásuk példamutató mindannyiunk számára.” – mondta a frakcióvezető.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester részletezte, ő, személy szerint is beszáll az Első Kecskeméti Lions Club gyűjtésébe, amellyel már elérik a Dr. Siposné Bodrozsán Alexandra baloldali önkormányzati képviselő által, a Hírös Rescue Team számára javasolt, önkormányzati költségvetésből átcsoportosított, 1 millió forintos összeget. A polgármester arra buzdította az önkormányzati képviselőket, hogy ők is utaljanak a két mentőcsapat számára.