A Mercedesnél járt Szijjártó Péter

2023. 11. 17., 11:39
Csütörtökön a Mercedes kecskeméti gyárában járt a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter találkozott Christian Wolff-fal, a kecskeméti Mercedes-gyár igazgatójával, de megtekintette az ott zajló építkezést is. A találkozón ott volt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is, aki közösségi oldalán azt írta: a hazai járműiparban nemcsak a legjobbak, hanem már a legnagyobbak is mi vagyunk.
A galéria 9 képet tartalmaz

„Ma már senki számára sem újdonság, hogy Magyarország autóipari nagyhatalom, elég eljönni Kecskemétre, és végigtekinteni a 661 futballpályányi területen” – írja közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tárcavezető Facebook-posztjából kiderül az is, hogy a most zajló építkezésekkel Európa egyik legnagyobb autógyára jön létre, emellett minőségi változás, hogy a felső, luxus kategóriájú autók gyártása is ide kerül.

„Nem mellesleg ez lesz a Mercedes-csoport első teljes egészében szén-dioxid-kibocsátás-mentes gyára” – zárja sorait a csütörtöki látogatás kapcsán Szijjártó Péter.

A csütörtöki találkozón részt vett Kecskemét polgármestere is, aki Facebook-oldalán azt írta, hogy nemcsak a legjobbak, hanem már a legnagyobbak is mi vagyunk a járműipart illetően.

Szemereyné Pataki Klaudia posztjából kiderül az is, hogy Európa legkorszerűbb autógyára már most nálunk van, és a Mercedesnél zajló jelenlegi fejlesztésekkel lesz is. Mint a bejegyzésből kiderül, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azért látogatott el Kecskemétre, hogy személyesen is gratuláljon a Mercedesnek és a kecskeméti embereknek ehhez a világsikerhez.

„Komoly elismerés ez számunkra, amely arra inspirál mindannyiunkat, hogy a város és a Mercedes közti szövetséget még erősebbé tegyük. Sem magasság, sem mélység nem rettent!” – zárja sorait közösségi oldalán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. 

Fotók: Szijjártó Péter Facebook-oldala és Szemereyné Pataki Klaudia Facebook-oldala