A német anyanyelvű iskolák képviselőit köszöntötte Kecskemét polgármestere

2023. 10. 07., 11:03
Kecskeméten tartják a hagyományosan két éve jelentkező Közép-Kelet európai német anyanyelvű iskolák találkozóját. Az eseményre ma érkeztek meg Varsóból, Pozsonyból, Kijevből, Győrből és Budapestről az intézmények vezetői és képviselői. Világszerte 140 német iskola van, akik közös szervezetbe tömörülnek.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 22 képet tartalmaz

A küldöttség a városháza dísztermében kezdte meg két és fél napos találkozóját. Szemereyné Pataki Klaudia személyesen köszöntötte a német anyanyelvű iskolák szövetségének képviselőit. A polgármester hangsúlyozta, a Mercedes Kecskemétre költözésével beigazolódott, a helyiek és a német fél alapvető értékei igen közel állnak egymáshoz. A Kecskemétiek nem riadnak meg a legnagyobb feladatoktól sem és a homoki ember szívósságával, leleményességével és akaraterejével bármit képesek elérni.

A Mercedes-Benz Schule, akár csak a névadó cég, minden támogatást megkap a várostól. Az iskolák nevében Peter Stübler a Mercedes-Benz Schule igazgatója köszönte meg a kedves fogadást.  Barátságos szavait az Aurin Leánykar fellépése követte, majd a városháza kávéházba invitálták a vendégeket, hogy költsék el első vacsorájukat. A delegációk a hétvégén egymás jó gyakorlatairól, tapasztalatairól beszélgetnek majd, miközben természetesen saját diákjaik eredményeit is bemutatják, illetve beszámolnak egymásnak azokról. Feltehetően kellemes napoknak néznek elébe az iskolák képviselői, ami azonban már most biztos: az első este jól indult.