A Novum és az Albinoni kamarazenekarok adtak barokk koncertet a Cifrapalotában

2023. 08. 28., 16:54
Augusztus 27-én a kecskeméti Novum Kamarazenekar és a fővárosi Albinoni Kamarazenekar adott nagy érdeklődéssel fogadott barokk kamarahangversenyt a Cifrapalota Pávás termében, neves szólisták közreműködésével.
A galéria 9 képet tartalmaz

A barokk hangverseny apropója az Albinoni Kamarazenekar fennállásának 55. évfordulója volt, amelyet a kecskemétiek meghívására létrejött koncerttel ünnepelt meg a fővárosi együttes. Az alapító Zsigmond Balassa karnagy halálát követően az együttes művészeti vezetését a nemzetközi hírnevű, kiváló oboaművész, Hadady László vette át, a koncertmester pedig Tóth Judit hegedűművész lett, aki az est egyik szólistája volt.

Fellépett a hangversenyen a szintén nagy nemzetközi ismertségnek és respektusnak örvendő Borsódy László trombitaművész, aki számos európai régizene-együttessel muzsikált együtt és készített hanglemezt Ausztriától Anglián, Németországon, Olaszországon, Franciaországon, Spanyolországon, Belgiumon és Hollandián át Izraelig, Argentínáig és Brazíliáig.  Szintén szólista feladatokat kapott a hangversenyen és osztatlan sikert aratott Dratsay Ákos Kecskeméten élő fuvolaművész, a helyi zeneművészeti szakgimnázium tanára is, aki méltó partnere volt a többi szólistának.

Az est programján csupa barokk szerző szerepelt. A Novum Kamarazenekar egy Johnsen-szimfóniát játszott el a koncert nyitányaként. Az Albinoni Kamarazenekar programján Händel, Corelli, Telemann és Vivaldi művei csendültek fel, Hadady László oboaművész, Dratsay Ákos fuvolaművész, Tóth Judit hegedűművész, Juhos-Kiss Eszter hegedűművész és Kaposvári Tamás csellóművész szólisztikus közreműködésével.

A műsor záró száma Johann Sebastian Bach 2. Brandenburgi versenye volt, amelyben Borsódy László trombitaművész, Dratsay Ákos fuvolaművész, Hadady László oboaművész és Tóth Judit hegedűművész kapott szólista feladatokat. Csembalón Heibl Anna, a kecskeméti Kodály Iskola tanára működött közre.

A nagy érdeklődéssel és sikerrel fogadott hangversenyről a holnapi Múzsa magazinban láthatnak hosszabb összeállítást.