A platánfa álma című meseregény alkotóival találkozhattak a mercis gyerekek

2024. 04. 24., 16:24
Író-illusztrátor-olvasó találkozót tartottak szerda délelőtt a Mercedes-Benz Iskolában. A platánfa álma című kötet szerzője, Pásztor Andrea és illusztrátora, Nagy-Bán Kitti tartott interaktív könyvbemutatót a gyerekeknek, amelyen szóba kerültek a meséhez kapcsolódó környezetvédelmi kérdések is.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 19 képet tartalmaz

A platánfa álma című kötettel ismerkedhettek meg a kecskeméti Mercedes-Benz Iskola diákjai ma délelőtt. Az iskola alsós tanulói számára ugyanis író-illusztrátor-olvasó találkozót tartottak, amelyen a kötet szerzője, Pásztor Andrea és illusztrátora, Nagy-Bán Kitti beszélgetett a gyerekekkel a történetről, a fák jelentőségéről.

A meseregény egy százéves fa és egy óvodás korú kislány szeretetteljes, megható kapcsolatába avatja be az olvasót a platánfa szemszögéből. A négy évszakot átölelő, több szálon futó történet fontos emberi kérdéseket vet fel. Megismerhetjük a meséből a szeretet erejét, a körülöttünk lévő világ sérülékenységét, a barátság cselekedetekben megnyilvánuló erejét.

Az alkotók részleteket olvastak fel a könyvből, majd ezekhez kapcsolódóan beszélték át a fa különböző életciklusait, a természet körforgását. A gyerekek minden kérdésre nagyon ügyesen válaszoltak, kiderült, hogy ők is nagy barátai a fáknak, sokat tesznek megóvásukért, és maguk is ültetnek facsemetéket.

Pásztor Andrea első, Nagy-Bán Kitti grafikusművész által illusztrált, a Kecskeméti Televízió gondozásában megjelent meseregényét Dabastól Bugacig sok iskolában bemutatták, a kötet első kiadása már el is fogyott. Jelenleg nyomdában a második kiadás, amely várhatóan májustól lesz elérhető a könyvesboltokban és a Kecskeméti Televízió szerkesztőségében.

Kapcsolódó cikk