A platánfa álma című meseregény alkotóival találkozhattak a gyerekek a Kecskeméti Kodály Iskolában

2024. 02. 21., 17:27
Író-illusztrátor-olvasó találkozót tartottak szerda délután a Kecskeméti Kodály Iskolában. A platánfa álma című kötet szerzője, Pásztor Andrea és illusztrátora, Nagy-Bán Kitti 60 tanulóval beszélte át a meseregény történetét és a könyv keletkezésének körülményeit. Az alkotók a gyerekek könyveit is dedikálták.
Fotó: Harkai György
A galéria 66 képet tartalmaz

Teljesen megtelt délután a Kecskeméti Kodály Iskola könyvtára gyerekekkel, akik A platánfa álma című könyv író-illusztrátor-olvasó találkozóján vehettek részt, amelyen Pásztor Andrea első, a Kecskeméti Televízió gondozásában megjelent meseregényéről tudhattak meg még többet. A Nagy-Bán Kitti grafikusművész által illusztrált kötet öt évvel ezelőtt jelent meg, így az alkotók már sok bemutatón és találkozón beszélgettek a gyerekekkel.

Nagyon szeretjük ezeket az alkalmakat, ilyenkor a gyerekek elmondják, hogy mit éreztek a mese olvasása közben. Továbbgondolják a történetet, rengeteg kérdésük van, így volt ez most is a Kodály Iskolában. Az én nagylányom is idejárt, ezért nagy örömmel jöttem
— árulta el Pásztor Andrea, a könyv szerzője.

Mint megtudtuk, a másodikostól az ötödikes korosztályig osztályonként hatan, tehát az iskola 60 tanulója jutalomból vehetett részt a találkozón, ahol éltek is a lehetőséggel és mindent megkérdeztek a könyv születéséről. Az alkotók szerint rengeteg okos kérdést és észrevételt kaptak.

A gyerekek mindig nagyon kíváncsiak. Tőlem inkább a rajzokkal kapcsolatban kérdeztek, arról, hogy hogyan és mennyi ideig készültek ezek az illusztrációk, hol lehet esetleg rajzolni tanulni tőlem, tehát elsősorban technikai kérdésekről érdeklődtek.
— fogalmazott a kötet illusztrátora, Nagy-Bán Kitti. A grafikusművész a gyerekek kérdésére mesélt arról is, hogy Kecskeméten működik egy kreatív alkotó műhelye, a MiniMűhely, amelyhez bárki csatlakozhat.

A könyvből részleteket olvastak fel az alkotók, a hallottak megbeszélése után dedikálták a gyerekek saját, valamint a könyvtári példányú könyveket, továbbá közös fotók is készültek.

Pásztor Andrea és Nagy-Bán Kitti elárulta, jelenleg több projekten is dolgoznak együtt. Hozzátették, hogy A platánfa álma és a Gyógyító lámpamesék című közös könyvük esetében is szükség van második kiadásra, ami jelenleg folyamatban van.