A programozás és robotika alapjaival ismerkedtek a Digitális Tudásközpontban

2023. 01. 22., 19:37
A programozás és robotika alapjaival, a 3D-nyomtatásssal, valamint a mikroelektronika alapjaival is megismerkedhetett több tucat fiatal a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja és a kecskeméti Digitális Tudásközpont közös programján. A fiatalok a robotkarok és modern gyártóeszközök működését, irányítását élményszerűen ismerhették meg szombaton két turnusban.
Fotó: Drabant László
A galéria 20 képet tartalmaz

A képzést az MCC Tech-guru kurzusát látogató hatodik évfolyamos diákoknak szervezték. A fiatalok csoportosan és egyénileg is kaptak feladatokat, amelyeket láthatóan örömmel oldottak meg a tudásközpont modern eszközeivel.

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programja 2017 óta elérhető Kecskeméten, jelenleg 4 évfolyamon közel 100 diák tehetséggondozása folyik a szombati kurzusokon.

A program a közoktatást kiegészítve a learning by doing, azaz cselekedve tanulás elvét és az élménypedagógiát helyezi a középpontba. A diákok a képzéseken a nem formális edukáció eszközeivel, a tantermi oktatásban nehezebben megvalósítható munkaformákkal találkozhatnak.