Címke: mathias corvinus collegium
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.05.10

Pedagóguskonferenciát tartott az MCC a Katonában

Iskolai együttműködések a jobb minőségért címmel tartott pedagóguskonferenciát a Mathias Corvinus Collegium kecskeméti képzési központja a Katona József Gimnáziumban. A ma délutáni eseményen iskolaigazgatók számára tartottak kerekasztal beszélgetést, és két előadás is elhangzott a témával kapcsolatban.
2023.10.11

Óvodapedagógusok tanácskoztak a Városházán

Hogyan ismerhetjük fel a szorongást óvodáskorban? Melyek a leghatékonyabb stresszkezelő módszerek? Ilyen kérdésekre kaptak választ az óvodapedagógusok ma (szerda) a Városházán, a Mathias Corvinus Collegium kecskeméti képzési központja és az önkormányzat közös szakmai napján.
2023.09.06

MCC: dr. Kiss Rajmund tartott előadást a kommunikáció fortélyairól

Dr. Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Diplomáciai Műhelyének vezetője tartott előadást Kecskeméten szerda délután. Az első randevútól a diplomáciai kommunikációig című előadásában humorral átitatva, sok életből vett példával illusztrálva kínált olyan "tárgyalási koncepciókat" a hallgatók figyelmébe, melyeket a magánéletben is tudnak alkalmazni.
2023.06.16

MCC pódiumbeszélgetés: a sportsikerekhez a belső motivációt kell elsősorban megtalálni

A sikeres sportteljesítményhez elsősorban a belső, személyes motivációt kell megtalálni, de a környezet is kulcsfontosságú ahhoz, hogy ez a motiváció kibontakozhasson – hangzott el a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kecskeméti pódiumbeszélgetésén péntek délután. Az Aranyhomok szálloda tükörtermében megtartott beszélgetésen Ivkovicné Béres Tímea 108-szoros válogatott kosárlabdázó, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője, Szabó Tibor, a KTE Labdarúgó Akadémia vezetője, valamint Sárkány Dominik, az Újpesti TE sportpszichológusa cserélt eszmét a mentális tényezők sportteljesítményben játszott szerepéről.
2023.01.22

A programozás és robotika alapjaival ismerkedtek a Digitális Tudásközpontban

A programozás és robotika alapjaival, a 3D-nyomtatásssal, valamint a mikroelektronika alapjaival is megismerkedhetett több tucat fiatal a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programja és a kecskeméti Digitális Tudásközpont közös programján. A fiatalok a robotkarok és modern gyártóeszközök működését, irányítását élményszerűen ismerhették meg szombaton két turnusban.
2022.11.28

A német és a magyar nemzet közös értékeit vitatta meg az MCC

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) kecskeméti képzési központja Németország és Magyarország – eltérő és közös értékek, érdekek címmel előadást és pódiumbeszélgetést szervezett, ahol dr. Bauer Bence, a Magyar-Német Intézet az Európai Együttműködésért igazgatója tartott előadást.