A röplabda­-utánpótlásnak tartottak továbbképzést Kecskeméten

2023. 09. 20., 08:42
Kecskeméten tartották az utánpótlás röplabdaedzők részére a régiós továbbképzést szeptember 9-én a Messzi István Sportcsarnokban.

– A tavalyi évben és idén is Kecskemétre szerveztük a továbbképzést, mert mi vagyunk a régió egyik központja. Elsősorban az utánpótlás mellett dolgozó edzők érkeztek, de jöhettek felnőtt csapatokat edző szakemberek is, mert ez egyben egy licenceszerző továbbképzés volt – mondta Csizmadia Szabolcs, a Kecskeméti Sport iskola Röplabda Akadémia mentoredzője, a Magyar Röplabda Szövetség Dél-Kelet Magyarországi Régiójának referense. Hozzátette, hogy a kecskeméti továbbképzésre 94-en regisztráltak, amelyre büszkék, mert a tavalyi év után idén is az egyik legnagyobb létszámú régiós továbbképzést sikerült megszervezni. Alapvetően a régió komoly röplabdahagyománnyal bíró településeiről érkeztek a szakemberek. Szegedről, Bajáról, Szolnokról, Békéscsabáról, Kalocsáról, Jászberényből, Kunhegyesről és még Budapestről is jöttek, annak ellenére, hogy ott két alkalommal is rendeznek továbbképzést. A mentoredző szerint a továbbképzés sokszínű volt, mert gyógytorna, koordinációfejlesztő program, a röplabdázás alapmozgásait magyarázó és szemléltető előadás, valamint egy játékvezetői előadás is színesítette a programot.

A kondicionális és koordinációs képességek fejlesztése különböző életkorban címmel elméleti és gyakorlati előadást Sándorné Kormos Edit és Bognárné Kormos Erika, a Kecskeméti Sportiskola Röplabda Akadémia edzői tartottak. A fascia tréning jelentősége a röplabdázásban, hogyan tudjuk növelni a sportolóink eredményességét címmel dr. Dubravcsikné Pintér Edina átfogó előadását hallgathatták meg a résztvevők. Bodonyi Ákos és Bede Gábor, a Szolnoki Sportcentrum edzői a védekezési rendszerek fejlesztési lehetőségei az U15–U20-as korosztályokban tematikában gyakorlati bemutatóval bővített előadást tartottak.

Csizmadia Szabolcs az idei évben bevezetendő, a mérésekkel kapcsolatos protokollról tartott előadást, amelyben a kreditpontrendszerről, az egységes felmérési protokollról és egyéb változásokról adott tájékoztatást. Az elméleti előadások gyakorlati bemutatókkal egészültek ki, amelyeket a KESI leány, illetve fiú szakosztályainak játékosai tartottak. Az U13-as és az U17-es lányok, illetve az U17- es korosztályú fiúk voltak a prezentátorai az előadásoknak.