A tavalyihoz képest nem sokat változtak a virágárak

2023. 10. 31., 20:16
Már most nagy a tömeg a temetőknél. Mindenszentek és halottak napja alkalmából ugyanis elindult a megemlékezők tömege. Ez a virágárusoknál is jól észrevehető, mivel a mostani napokban nagy rohamra készülnek, mind a virágok, mind a mécsesek terén.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 19 képet tartalmaz

Színes, nagyfejű krizantémok, rózsák, koszorúk, virágcsokrok, sírdíszek és mécsesek, művirágok, száraz alapanyagokból készült koszorúk is megtalálhatóak a temetők előtti területeken. Idén is nagy a választék a mindenszentekhez és halottak napjához közeledve. Az emlékezők sokasága már a napokban elindult a temetőkbe. Stábunk a Kecskeméti Köztemetőnél járta végig, mik éppen most a legkelendőbbek.

Többféle koszorút készítünk, szárazvirágosat, selyemvirágosat. Előfordul moha alap, toboz alap, tartós alap, máskor pedig különböző fenyőkérgekkel, fenyővesszőkkel vannak bedíszítve. Tálakat készítünk még, és vannak kúpos díszek is
— sorolta Brusznyiczki Gyuláné virágárus.

Az árakat tekintve a tavalyihoz képest nincs nagy különbség a Kecskeméti Köztemetőnél, mivel a szálas krizantémok, valamint a rózsák most is 250-550 forint között kaphatóak, a koszorúk 1500 forinttól egészen akár 10 ezer forintba is kerülhetnek. A cserepes krizantémok pedig mérettől is függően 750-3500 forint között mozognak.

– Az idei évben én úgy gondolom, hogy vegyes a helyzet, mert viszik a vágott virágot is, és én azt tapasztalom, hogy a csokros krizantémokat is egyre jobban szeretik, abból is a különlegesebbeket. Minél színesebb, minél mintásabb, azokat szokták szeretni. Amiket vittek az idén énnálam, azok a tobozalapú koszorúk voltak, abból is azokat, amelyek 2000-2800 forint közötti áron vannak. A kisebb urnadíszeket is vitték, 1000 és 1500 forint közötti áron, ami pénztárcabarát és minél több helyre tudják vinni – magyarázta Nyerges Eszter virágárus.

Én úgy látom, hogy a krizantém az, ami a legkelendőbb. A rózsákból 1-1 szálat visznek, de krizantémot mindenki vásárol, elsősorban a nagyfejűt
— emelte ki Nyerges Eszter.

Sokan már kifejezetten a művirágokat keresik, amik szintén nagy mennyiségben és minden színben kaphatóak. Az árak pedig 500 és 1000 forint között mozognak, persze itt is lehetnek drágábbak és olcsóbbak is, attól függően mekkora méretben és szálanként vagy kis csokorban szeretnénk-e elvinni.

A kis mécsesek ára 250 forint a legtöbb helyen, azonban az ár akár 3000 forintig is felmehet attól függően, hogy milyen nagy, valamint milyen díszes.

Érdemes tehát végignézni a kínálatot, mivel minden típusú virág, csokrokban vagy szálakban is megtalálható, illetve különlegesebbnél különlegesebb koszorúkat és mécseseket is vásárolhatunk elhunyt szeretteink sírjára.

A KTV Kiemelő című műsorában bemutatott összeállításunk itt tekinthető meg: