Átadták Szakács Jenő Vármegyei Fizikaverseny díjait

2024. 04. 19., 13:22
Lezárult a 2023/24-es Szakács Jenő Vármegyei Fizikaverseny. A középiskolásoknak szóló megmérettetés eredményhirdetését tartották ma (pénteken) a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán.
Fotó: Kiss-Berta Beáta
A galéria 13 képet tartalmaz

Eredményhirdetésre gyűltek össze ma a vármegye középiskolás „fizikusai”, hiszen lezárult a Szakács Jenő Vármegyei Fizikaverseny. A kétfordulós megmérettetésre a vármegye több pontjáról érkeztek versenyzők. A díjátadó keretében a hat legjobb helyezettet díjazták a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Karán.

Az eseményen dr. Kovács Lóránt dékán megköszönte a diákoknak, hogy részt vesznek a tanulmányi versenyeken. Krausz Ferenc Nobel díjas fizikust állította példaként a fiatalok elé, akinek munkája azt mutatja, hogy érdemes a tudásba befektetni, hiszen olyan eredményeket lehet elérni, amelyeket akár az emberiségre javára lehet fordítani.

Csáki Tibor, a Katona József Gimnázium igazgatója szerint a tanulmányi versenyeken való részvétel kiállásra, határozottságra nevel. Az igazgató beszédében megemlékezett a névadó Szakács Jenő fizikatanárról is.  A feladatok évfolyamonként változtak: a 9. évfolyamosok elsősorban mechanikai, a 10. évfolyamosok hőtan majd elektromosságtan témájú feladatokat, a 11-12. korosztály diákjai pedig már összetett feladatokat kaptak.