Átvette megbízólevelét Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét újraválasztott polgármestere

2024. 06. 14., 13:52
Péntek délelőtt vette át a következő önkormányzati ciklusra szóló megbízólevelét Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. Az előző ciklusban megválasztott képviselő-testület azonban még szeptember 30-ig végzi majd munkáját. Az új közgyűlési tagok ünnepélyes beiktatására október 2-án, a Város Napján kerül majd sor.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 6 képet tartalmaz

A péntek délelőtt megtartott mandátum átvételen dr. Török Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke elmondta, hogy nyugodt és törvényes szavazás történt minden választókörzetben. Ennek eredményeképpen a polgármesterjelöltek közül Szemereyné Pataki Klaudia 19526 darab érvényes szavazatot kapott, míg a második helyen végzett Király Józsefre 13786-an szavaztak érvényesen, így a különbözet kettőjük között 5740 darab szavazat volt.

- A Helyi Választási Bizottság határozatában megállapította, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere Szemereyné Pataki Klaudia lett
— mondta a rendezvényen dr. Török Zoltán, a Helyi Választási Bizottság elnöke.

Az elnök hozzátette, hogy már harmadik alkalommal fogja majd elmondani a Szemereyné Pataki Klaudia a polgármesteri esküjét az alakuló közgyűlésen, majd a következő ciklus felelősségteljes szolgálatához kívánt jó egészséget, kitartást és sok sikert. Az újraválasztott városvezető következő ciklusában is fontosnak tartja a széles körű együttműködést.

- Ez egy óriási felelősség, egy óriási bizalom és felhatalmazás is, amit tisztelettel köszönök mindenkinek. A következő időszak csak úgy sikerülhet, ha tényleg közösen és együtt gondolkodunk, ezt szeretném továbbra is folytatni. Az elmúlt években átalakult a polgármesteri megszólítás Klaudiává, amelynek különösen örülök. Egyre többen így szólítanak a városban, azt gondolom, hogy ez a bizalomnak az első jele
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Szemereyné Pataki Klaudia a polgármester.

A választások utáni első közgyűlés, június 27-én lesz, amelyet még a jelenlegi felállásban zajlik majd, az újonnan megválasztott testület október 2-án, a Város Napján teszi le az esküjét.