Augusztus 25-től fokozatosan befejeződik a forgalomterelés nagy része az Izsáki úton

2023. 08. 22., 15:43
Augusztus 25-től fokozatosan befejeződik a forgalomterelés nagy része az Izsáki úton és a Dózsa György úton. Ezzel egy időben új forgalomszabályozás lép majd életbe várhatóan augusztus 31-től.
Fotó: Harkai György
A galéria 31 képet tartalmaz

Az 52. sz. főút, vagyis az Izsáki és Dózsa György út fejlesztése újabb építési fázisába kerül augusztus 25-től. Ugyanis ekkortól fokozatosan elkezdődik a nagymértékű forgalmi terelés megszüntetése a nagykörút és a Vízmű utcai csomópont között. Ez a munka várhatóan augusztus 30-ig befejeződik és életbe lép az új forgalomszabályozás.

A Dózsa György út - nagykörút - Petőfi Sándor utca csomópontban minden irányban megengedett lesz a kanyarodás, de a nagykörúton továbbra is csak 2×1 sáv lesz biztosítva a forgalom számára. A Petőfi Sándor utcán a városból kifelé tartó külső sáv lezárva marad, így egy jobbra és egyenesen, illetve egy balra és egyenesen haladó sáv lesz használható. A Dózsa György út felől teljes keresztmetszetben megnyitják az utat, az Árpád körútra külön jobbra kanyarodó sáv kivételével. Tehát a külső sávból lehet majd jobbra kanyarodni.

A Katona József Gimnáziumtól a vasúti átjáróig a forgalomterelés megszűnik, így a csatlakozó utcákat megnyitják. Ezzel az Ipoly és Botond utcai kereszteződést is teljes keresztmetszetében használhatja a forgalom minden irányban.

A vasúti átjáró és az Olimpia utca közötti szakaszon az út 2×1 sávra szűkül, és a Kosárlabda Akadémia előtt a nyár folyamán kialakított szervizút megszűnik. A körforgalmon keresztül augusztus 31. után csak egyenesen az Izsáki úton és vissza lehet közlekedni. A keresztirányú forgalom továbbra sem lesz lehetséges.

A bevásárlóközpont a vasúti átjáró felőli bejáraton keresztül lesz megközelíthető, de a belváros felől a balra kanyarodás tilos. Ezért a központ felől érkező autósok a Sport utcai körforgalomban visszafordulva tudják elérni a bevásárlóközpontot. A Rudolf-kert területén lévő ingatlanok és üzletek szintén a Sport utcai körforgalom felől lesznek megközelíthetőek az Olimpia utca megnyitásáig.

Az Olimpia utca és a Sport utcai körforgalom között már 2×2 sávon lesz biztosított a haladás. Emellett a Dr. Szobonya Zoltán utcai csomópontban is használható lesz minden forgalmi sáv.

Az Izsáki úton a Hullám vendéglőnél a város felől és a központ felé igyekvők is áthajthatnak egyenesen. De a csomópontban a Vízmű utcai ágat még várhatóan további egy hónapig csak a menetrend szerinti autóbuszok használhatják mindkét irányból. A körútra csak az M5-ös autópálya irányából érkezők tudnak jobbra kanyarodni.