Az Algyő ellen is megőrizné formáját a KNKSE

KÖZLEMÉNY
2024. 04. 13., 18:35
Nem is alakulhatott volna jobban az elmúlt hétvége a kecskeméti lányok számára, hiszen pontokkal tértek haza a fiatal, gyors Békéscsaba U21 otthonából (24-28). A legutóbbi fordulóban minden összeállt; védekezésben és támadásban is remekelt a KNKSE, annak ellenére, hogy a csapatot példátlan sérüléshullám sújtja, és Bíró-Kisjuhász Petra variációs lehetősége alaposan megcsappant.

Hosszú még a bajnokság, de elszánt a hírös városi alakulat, és soros ellenfele, az FKSE-Algyő ellen is győzelemre tör, annál is inkább, hiszen a felsőházi rájátszás első hazai összecsapása vár a lányokra, és persze a kilátogató szurkolókra.

Az Algyő kiváló kerettel érkezik Kecskemétre, ráadásul a rájátszás első fordulójában 4 góllal felülkerekedtek a szintén jó erőkből álló Vecsés gárdáján (34-30).

A dél-alföldi csapat a Kecskeméthez hasonló mérleggel rendelkezik, 3 győzelem és 4 vereség áll a neve mellett, csakúgy, mint a hírös városiaknak (igaz, Megyesi Milláék egy döntetlent is jegyeznek, ám egy meccsel többet játszottak, mint az Algyő). Várhatóan ezúttal is parázs ütközetnek ad otthont a Messzi István Sportcsarnok.

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: - Nagyon jót tett a csapatomnak a múlt heti győzelem a rosszabbul sikerült szarvasi találkozó után. Az Algyő hasonló játékerőt képvisel, mint legutóbbi ellenfelünk, és a felsőház dobogójáért folyó küzdelem szempontjából nagyon fontos lenne itthon tartanunk a két pontot. Sajnos sérülések tekintetében nem állunk jobban, mint az elmúlt hetekben, de nagyon készülünk, már csak azért is, mert nagyon régen léptünk pályára hazai közönség előtt.

Kecskeméti NKSE – Sun Cégcsoport FKSE-Algyő

Női kézilabda NB II. Felsőház, Dél-Kelet, 2. forduló

2024. április 14. vasárnap, 17:00

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Mezei, Paska