Az állatvédelemről tanulhattak a Lánchíd utcai iskolában

2023. 10. 12., 16:35
Minden az állatvédelemről szólt ma délután a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában. Az intézmény és az ARGOS Állatvédelmi Egyesület interaktív programot szervezett a gyerekeknek, hogy megismertessék velük a felelős állattartás szabályait. A főszerepet természetesen az esemény négylábú vendégei, Xevol, Manka és társaik kapták.
Fotó: Pásztor Andrea
A galéria 56 képet tartalmaz

Harmadik alkalommal tartottak állattvédelmi délutánt a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában az az ARGOS Állatvédelmi Egyesülettel karöltve. A program fő célja az volt, hogy a gyerekek közelebbi barátságba kerüljenek az állatokkal, megismerjék a felelős állattartás szabályait. De nem csak a gyerekek, a kutyusok is profitáltak az eseményből. Boldog Andrea, az iskola intézményvezetője elmondta, hogy egy jókora piramist állítottak össze az állateledelből, amit a gyerekek hoztak.

Szabó Attilát, az ARGOS Állatvédelmi Egyesület vezetőjét már jól ismerik az iskolában, őt és kutyáit is nagy szeretettel várják a gyerekek.

– Én is a Lánchídba jártam, ezért is örültem, hogy ez az iskola volt az első, amellyel együttműködési megállapodást kötöttünk. Fontosnak tartom az ilyen napokat, ugyanis hiszem, hogy csak szemléletváltozással lehet egy jobb állatvédő nemzedéket összehozni
— nyilatkozta nekünk Szabó Attila.

Ennek érdekében fogtak össze az esemény előadói: a megyei rendőr-főkapitányság szakemberei, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete, illetve a Kecskeméti Vadaskert.

A rendőrség szakembereitől megtudhatták a gyerekek, hogyan kell közlekedni a kutyákkal, melyek a sétáltatás legfontosabb szabályai, de többek között arra is felkészültek, hogyan kell viselkedniük, ha kígyóval találkoznak. Azt is jól a fejükbe vésték a gyerekek, hogy ha azt látják, hogy egy kutyával csúnya dolgot tesznek, hívni kell a 112-es segélyhívó számot.

Császár Angelika a Magyar Vakok és Gyengénlátók Egyesülete képviseletében érkezett, kutyájával, Mankával. Interaktív előadásából megtudhatták a lánchidasok, milyen óriási segítséget jelent a látássérültek számára a vakvezető kutya. Kiderült, miért nem szabad megsimogatni őket munka közben, és azt is elmesélte Angelika, hogy miért kell 10 évesen nyugdíjba vonulniuk vakvezető barátaiknak.

Nem csak a kutyákról esett szó az állatvédelmi napon. Eljött a gyerekekhez Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója. Szerencsére a tigrist nem hozta magával. Viszont mesélt az állatkert lakóiról, arról hogyan mentenek, gyógyítanak más állatokat, és szó esett a vadaskerti táborokról is, ahová sok lánchidas gyerek jár rendszeresen.

Óriási sikere volt az állatvédelmi délutánon az ARGOS Kutyaiskola bemutatójának. Kiderült, hogyan is viselkedik egy jól nevelt és jól képzett kutya.

A rendezvényen a kutyák mellett sportoló sztárvendégeket is köszönthettek. Eljöttek a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét kosárlabdásai is, akik oklevelet is kaptak az ARGOS-tól támogatásukért. Természetesen itt volt a csapat kapitánya, Wittmann Krisztián is, aki közismerten nagy állatbarát.

Az állatvédelmi program végén a kosarasok dedikáltak és fotózkodtak is a gyerekekkel. De nem csak őket rohamozták meg, a főszereplő kutyusokat is elkényeztették szeretetükkel a lánchidas diákok.