Az Arany János Tehetséggondozó Program vendégdiákjait köszöntötték a Városházán

2023. 03. 27., 17:26
Az Arany János Tehetséggondozó Program történelemversenyének résztvevőit látja vendégül két napig a hírös város. A 14-15 éves tanulók ma érkeztek meg a Városházához, ahol idegenvezetés segítségével mutatták be nekik a város történetét. Holnap pedig a Katona József Gimnáziumban adnak számot tudásukról.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 17 képet tartalmaz

Az Arany János Tehetséggondozó Programban tanuló 14-15 éves gimnazistákat köszöntötték ma délután a Városháza dísztermében. A Katona József Gimnázium március 27-28. között szervezte meg idén a program hosszú múltra visszatekintő történelemversenyét, aminek idei témája: Mária Terézia és II. József uralkodása, a felvilágosult abszolutizmus.

A diákokat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nevében prof. dr. Sztachó-Pekáry István üdvözölte. Az alpolgármester a hírös város rövid története mellett a verseny témájának megfelelő, korabeli Kecskemétet is bemutatta a tanulóknak.

Ezt a versenyszervező Katona Gimnázium öregdiákja, Kószó Ferenc idegenvezetése követte. A diákok így részletes információkat hallhattak a Városháza épületéről és a díszterem díszítéseiről, festményeiről.

A Zalaegerszegről, Sárospatakról, Nyíregyházáról, Miskolcról, Kisvárdáról, Egerből, Bonyhádról és Debrecenből érkezett gimnazisták között sokan hátrányos helyzetűek, kevés lehetőségük van utazni még belföldön is, így többségük először jár Kecskeméten.

A városházi köszöntő után a moziban különtermi vetítés keretében nézték meg a Hadik című filmet, holnap pedig a Katona József Gimnázium dísztermében mutatják meg, mennyire felkészültek a történelemverseny témájában.