Az Aurin Leánykar sikere Krakkóban

2022. 12. 05., 11:56
Méltóképpen ünnepelte 25 éves évfordulóját a Miraculum-Aurin Kóruscsalád: az 50. első díjukat vehették át az Aurin Leánykarral Krakkóban, az Adventi és Karácsonyi Kórusversenyen.

2022. december 2-4. között rendezték meg újra a nagymúltú adventi kórusfesztivált Krakkóban, ahová a magyar kórusokat is szeretettel várták a szervezők. Szombaton 4 országból 13 kórus szerepelt, akik 5 kategóriában vettek részt a nemzetközi zsűri előtti megmérettetésen. A kecskeméti leányok ifjúsági kórus kategóriában indultak, egyedüliként Magyarországról. Karnagyuk Durányik László volt, zongorán kísérte a kórust Lovászné Gajdos Éva.

A kecskeméti kórusnak a verseny előtti péntek este a krakkói „Cantata” vegyeskarral és a rigai FRA-CHO-RI kamarakórussal volt közös koncertje, a Szent Katalin templomban. Versenyprogramjuk: Benjamin Britten - A Ceremony of Carols; Kodály Zoltán - 150. genfi zsoltár; Kocsár Miklós - Salve Regina; Kocsár Miklós - Jó szánút, jó fejsze.

A részvétel a Nemzeti Tehetség Programnak támogatásával valósult meg.

A 140 éve született Kodály Zoltán mondotta: „Van egy pár dolog, ami Kecskemétnek a hírnevét szellemi téren is terjesztheti világszerte. Például van itt egy iskola, amely úgy működik már, mint hogyha magam is itt éltem volna és tettleg segítettem volna a létrejöttén. Ez az iskola és ami ebből kinő, ez még lehetne olyasmi, ami Kecskemétnek a hírnevét szellemi téren is kiemeli…”

Az aurinos leányok most is mindent megtettek, hogy ez a prófécia megvalósuljon. A nyertes csapatot és a kóruscsalád többi tagját december 17-én, szombaton a kecskeméti Nagytemplomban láthatják - hallhatják az érdeklődők. a „Varázslatos Karácsony” koncerten.