Címke: Durányik László
Keresés
Dátum választó
Rendezés
65 találat
2024.04.13

Kodályos diákok spanyol földön

Az elmúlt napokban Spanyolországban járt a Kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara, a Durányik László vezette kórus a Katalóniai Nemzetközi Húsvéti Kórusfesztiválon énekelt. Spanyol földön muzsikált Rain Yang Yuxuan, az intézmény épp a napokban 16. életévét betöltő diákja is. Radványi Mária zongoraművész-tanár növendéke az Alicantei Nemzetközi Zongoraversenyre kapott meghívásának tett eleget.
2023.12.24

Karácsonyi varázslat a Nagytemplomban

Ismét lélekemelő élményben volt részük azon szerencséseknek, akik a Miraculum-Aurin kóruscsalád hagyományos advent végi koncertjeire jegyet váltottak. A „Varázslatos Karácsony” címmel meghirdetett hangversenyekre már napokkal korábban elfogytak a belépők, bár a hatalmas érdeklődés miatt a Durányik László vezette énekkarok évek óta kétszer is előadják műsorukat. A zsúfolásig megtelt Nagytemplomban szombat délután és kora este igazi varázslat történt, a zeneszeretők a muzsika szívet-lelket felmelegítő, legbensőnket is átformáló erejét tapasztalhatták meg.
2023.12.23

Két zeneóriást ünnepeltek az Újkollégiumban

Kodály Zoltán és Kocsár Miklós születésének 141., illetve 90. évfordulója alkalmából ünnepi hangversenyt rendezett a Magyar Kodály Társaság Kecskeméti Tagcsoportja. Az Újkollégiumban december 22-én este megtartott koncerten a 20. század két zenetudósának műveit fiatal, zenét tanuló diákok és nemzetközi hírű muzsikusok szólaltatták meg.
2023.12.11

AURIN-ünnep Budapesten

Az ország második legnagyobb főoltárképe előtt aratott sikert a hétvégén az AURIN-kóruscsalád. A leánykar, a nőikar és a vegyeskar Budapesten énekelt, a három együttes a Szent József-plébániatemplomban többek között Orlando Gibbons, Luigi Cherubini, Szergej Rachmanyinov, Kodály Zoltán és Kocsár Miklós műveit szólaltatta meg.
2023.12.04

Kóruskoncert hirdette a szeretet és az irgalom fontosságát

Adventi kórushangversenyt rendeztek vasárnap este a Kecskeméti Kodály Iskolában. A koncerten három énekkar, a Kecskeméti Énekes Kör, a Kodály Iskola Aurin Leánykara és a Kodály Intézet Vegyeskara lépett színpadra. Az est mottója egy gregorián dallam szövegrészlete volt: „Ubi caritas et amor, Deus ibi est – Hol szeretet s irgalom van, ott az Isten.”
2023.10.27

Ünnepelt „a tudás menedékhelye, a kreativitás szentélye és a közös álmok központja”

Alapításának 73. évfordulóját ünnepelte az elmúlt napokban a Kodály Iskola. A rendezvények sorát a 4. évfolyam műsora indította meg még a múlt héten, majd szerdán az intézmény tanárai és diákjai tiszteletüket tettük és elhelyezték az emlékezés virágait neves elődeik sírhelyeinél. Az iskola születésnapi hangversenyét csütörtök este tartották meg, a Nemesszeghy Lajosné Szentkirályi Mártáról elnevezett teremben fellépő kórusok, néptáncosok és hangszeres növendékek igen színvonalas műsorral örvendeztették meg a közönséget.
2023.09.18

Újra Görögországban énekel az Aurin Leánykar

Alig csengettek be az új tanévre, máris kórusfesztiválra utazik a kecskeméti Kodály Iskola Aurin Leánykara. Görögországban, az Olympus árnyékában megbúvó gyönyörű faluban, Paraliaban énekelnek szeptember 18. – 23. között. A XI. "Zene és tenger" Nemzetközi Kórusfesztivál lehetőséget biztosít az arra vállalkozóknak, hogy nemes versengésben mérjék össze tudásukat. A rendezvény közelebb hozza a zenét az emberekhez, megmutatja a dal, az éneklés gyönyörűségét az utcákon, a tereken, a pódiumon - a mindennapokban és az ünnepélyes pillanatokban. Összekapcsolja az éneklést, a nyaralást, a barátságot és a szórakozást.
2023.06.30

A Sixtusi Kápolna Kórusa is fellép az idei Kodály Fesztiválon

A kórusok állnak az idén július 10. és 16. között megrendezendő Kodály Nemzetközi Művészeti Fesztivál középpontjában. A külföldi előadókat is felvonultató koncertsorozatra Görögországból és a felvidéki Galántáról is érkeznek kórusok, a legnevesebb vendégegyüttes azonban kétségkívül a vatikáni Sixtusi Kápolna Kórusa, mely a Nagytemplomban ad hangversenyt július 12-én 20.00 órától. A fesztivál programját péntek délelőtt ismertették a Romkertben megtartott sajtótájékoztatón.
2023.01.22

Öt kecskeméti a KÓTA-díjasok között

Idén 14 kategóriában 29 díjazottnak ítélték oda a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA díját, amelyet a magyar kultúra napja alkalmából adtak át a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet kiemelkedő képviselőinek. Kecskemét nem kevesebb, mint öt díjazottal büszkélkedhet Ittzésné Kövendi Kata, Durányik László, Szűcs Magdaléna, Jámborné Márkus Emőke és Jámbor Zsolt személyében, továbbá KÓTA-nagydíjat kapott Rozgonyi Éva karnagy, tanár, a Kodály Iskola egykori igazgatója.
2022.12.11

Kodályt ünnepelték a Hírös Agórában

A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója kapcsán szervezett kecskeméti programsorozat zárókoncertjét rendezték meg szombat este a Hírös Agórában. Az ünnepi hangversenyen a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, az Új Liszt Ferenc Kamarakórus, a Kecskeméti Énekes Kör és a Miraculum Gyermekkar előadásában, Komáromi Márton énekművész közreműködésével a neves zeneszerző, zenepedagógus műveiben gyönyörködhetett a nagyérdemű.
2022.12.05

Az Aurin Leánykar sikere Krakkóban

Méltóképpen ünnepelte 25 éves évfordulóját a Miraculum-Aurin Kóruscsalád: az 50. első díjukat vehették át az Aurin Leánykarral Krakkóban, az Adventi és Karácsonyi Kórusversenyen.