Az összetartozás jelképe a Nemzetiségi Bál

2024. 02. 11., 14:29
Már hagyományként találkozik minden évben több nemzetiségi önkormányzat és azok vendégei, hogy hagyományaikat, kultúrájukat, nyelvüket megmutassák egymásnak, átadván ezeket a fiatalabb generációnak. Így történt ez szombat este is a Bajor Étteremben, ahol ismét megrendezésre került a Nemzetiségi Bál.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 37 képet tartalmaz

Hat nemzet önkormányzata töltötte el közösen a szombat estéjét a Nemzetiségi Bálon a Bajor Étteremben, amelyet idén is a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat hívott életre.

Már hagyományosnak mondható rendezvény ez, ahol erősítjük összetartozásunkat, amely közvetíti hogyan élünk együtt, közösen. Minden évben nagy számmal vesznek részt a bálon, így van ez idén is 
— hangsúlyozta Neuendorfné Rózsa, a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A Nemzetiségi Bálon a görög, a horvát, az örmény, az ukrán, a bolgár és a német települési nemzetiségi önkormányzat képviselői vettek részt. A bálon dr. Bocskov Petrov Jordán, a Bolgár Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, a nemzetiségi önkormányzat legfontosabb célja és feladata elsősorban az identitás megőrzése, az adott nemzetiség kultúrájának, nyelvének őrzése. A köszöntő után az elnök átadta a Bolgár kultúráért díjat Bahget Iskander fotóművész számára, aki több évtizede elkötelezetten dolgozik a bolgár kultúra, hagyományok és nyelv ápolásáért. Kiemelte, Iskander nemcsak magyar, hanem a bolgár kultúra hírnöke is egyben.

Az eseményen Sipos László tanácsnok, önkormányzati képviselő is köszöntötte a vendégeket, aki évek óta képviseli a különböző nemzetiségek érdekeit Kecskeméten. Elmondta, Kecskemét önkormányzata továbbra is támogatja a nemzetiségeket, majd Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nevében maga is köszöntötte Bahget Iskander fotóművészt. A képviselő elárulta, már 20 éve jó ismeretségben állnak, így külön örült amikor értesült a művész díjazásáról.

A köszöntők után Járai Máté, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészének előadása, majd a Kecskemét Táncegyüttes következett. A vacsorát a Bajor Étterem szolgáltatta, az est pedig zenés-táncos programmal zárult.