Címke: Neuendorf Rózsa
Keresés
Dátum választó
Rendezés
14 találat
2024.02.11

Az összetartozás jelképe a Nemzetiségi Bál

Már hagyományként találkozik minden évben több nemzetiségi önkormányzat és azok vendégei, hogy hagyományaikat, kultúrájukat, nyelvüket megmutassák egymásnak, átadván ezeket a fiatalabb generációnak. Így történt ez szombat este is a Bajor Étteremben, ahol ismét megrendezésre került a Nemzetiségi Bál.
2023.09.04

Megédesítették az iskolakezdést

Édes meglepetéssel köszöntötték hétfőn reggel az 1. n osztály tanulóit a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában. A német nemzetiségi nyelvoktató program osztálya csokoládéval, cukorral megpakolt csomagokat vehetett át a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzatnak köszönhetően. Ezt a német szokást 2004 óta ápolják, akkor indult el ez a különleges program az intézményben.
2023.01.20

A magyarországi németek kitelepítésére emlékeztek

Az Országgyűlés 2013-ban a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapjává nyilvánította január 19-ét. A határozatban hangsúlyosan szerepel, hogy az Országgyűlés tisztelettel adózik mindazok emléke előtt, akiket a második világháború után a kollektív bűnösség igaztalan vádja és elve alapján üldöztek és hurcoltak el.