Dr. Gulyás Zsolt: ezt csak szívvel-lélekkel lehet csinálni!

2022. 12. 13., 10:11
Magyarország belügyminisztere az Országos Rendőrfőkapitányság vezetőjének javaslatára 2022. december 1-jei hatállyal dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornokot nevezte ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjévé. Az új rendőrfőkapitány pályájáról és a rendőrség munkájáról beszélt a KTV Kiemelő magazinjában.

Magyarország belügyminisztere az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének javaslatára 2022. december 1-jei hatállyal dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornokot nevezte ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjévé. Dr. Gulyás Zsolt tegnap (hétfő) este a Kecskeméti Televízió stúdiójának vendége volt. Az új rendőrfőkapitány a tegnapi Kiemelő magazinban elmondta, kalandos pályafutása volt, most a negyedik megyében teljesít szolgálatot, de ez a hatodik megyeváltása. Első tiszti beosztása Baján volt, ekkor még a honvédség kötelékében.

-Ez 1992-ben, nem most történt. Egész régen volt. Majd 95-ben én hazamentem, mert egyébként Békés megyei vagyok és az Orosházi Határőr Igazgatóságnál dolgoztam egészen 2007-ig. Majd 2007-ben Dávid Károly vezérőrnagy Úr, az előző főkapitány megkért arra, hogy én jöjjek vele és legyek a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon határrendészeti szolgálatvezető és 2008-tól egészen 2015-ig töltöttem be ezt a beosztást - mondta a műsorban dr. Gulyás Zsolt, aki 2015-ben Csongrád-Csanád megyében rendészeti főkapitány-helyettesként, 2019-től ez év novemberéig pedig a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjeként teljesített szolgálatot. A rendőrfőkapitány hangsúlyozta, hogy számára mindig is fontos volt a haza szolgálata.

-Nagyon stabil állománnyal dolgozhatom együtt, és ami nekem nagyon fontos, hogy nagyon motiváltak a kollégák, bár nem kis nehézséggel kell szembenézniük, hiszen ez azért az ország legnagyobb megyéje 113 km-es külső határszakasszal rendelkezünk, tehát azért kihívás van bőven. Ennek ellenére a kollégák nagyon motiváltak és nagyon elhivatottan állnak a feladatokhoz - fogalmazott a főkapitány, aki a beszélgetés alatt a kitért a migráció, a bűnmegelőzés és a baleset-megelőzés kérdéskörére, valamint az utánpótlás fontosságára is. Az új megyei rendőrfőkapitánnyal készült teljes beszélgetést itt nézhető meg: