Beiratkozások - Az egyházi és alternatív iskolákban volt túljelentkezés Kecskeméten

2024. 05. 16., 13:48
831 kisiskolás kezdi meg a 2024/25-ös tanévet Kecskeméten az állami iskolákban. A demográfiai adatok szerint kevesebb a gyermeklétszám idén, ennek köszönhetően is 6,5%-kal csökkent az első évfolyamot megkezdő gyermekek létszáma – tudtuk meg a Kecskeméti Tankerületi Központtól. Az egyházi és alternatív iskolák viszont túljelentkezésről számoltak be.

Töretlen népszerűséget élveznek idén is Kecskeméten a kéttannyelvű oktatások, a természettudományi tantárgyak és a sport kiemelt szintű oktatása az általános iskolát választó szülők körében. A Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója szerint az állami iskolákban kicsit csökkent a beíratott elsősök száma.

- 831 gyerkőc iratkozott be a kecskeméti általános iskolákba. A tavalyi évhez viszonyítva picit kevesebb a létszám jelen pillanatban. Ez talán köszönhető a demográfiai adatoknak is, viszont annyit elmondhatok, hogy a népszerű iskolák, amik eddig is népszerűek voltak, azok továbbra is közkedveltek, mind a szülők, mind pedig az elsős beiratkozók között
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója.

A gyermeklétszám csökkenése ellenére az egyházi iskolák többszörös túljelentkezésről számoltak be érdeklődésünk nyomán. A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskolában csaknem kétszer annyian jelentkeztek, mint amennyit fel tudnak venni.

- Három első osztályt tudunk indítani ebben a tanévben és ez már évek óta hagyomány nálunk. Most körülbelül kétszeres túljelentkezés volt nálunk. Ezúton is szeretném tisztelettel megköszönni minden érdeklődő családnak, hogy bennünket választott
— nyilatkozta stábunknak dr. Szabó Ildikó, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

A Református Általános Iskola népszerűsége is töretlen. Többek között vonzóak az iskola elért eredményei, a belvárosi elhelyezkedése és tanuszodája.

- Hasonlóképpen a tavalyihoz 110-en jelentkeztek hozzánk, négy osztályt tudtunk felvenni. Voltak akiket vissza kellett utasítanunk, de nem olyat sokat szerencsére, így aztán most 97-en, 98-an vagyunk
— mondta érdeklődésünkre Tóth Attila, a Kecskeméti Református Általános Iskola igazgatója.

A kecskeméti általános iskolák beiratkozási körképéről a KTV Kiemelő magazinjában tudhatnak meg többet, melyben a Mercedes-Benz Schule-ba látogattuk el, illetve a Csillagbölcső Waldorf Általános Iskolába.