Bejutott Kecskemét lova a 16. Nemzeti Vágta középdöntőjébe

2023. 09. 30., 16:55
Óriásit futott Galaxy, Kecskemét lova a 16. Nemzeti Vágta 8. előfutamában szombaton. A futamot magabiztosan nyerte a 23 éves Tóth Tamara, aki szinte eggyé vált lovával a pályán. Fantasztikus iramot és ütemet diktált a fiatal lovas. A helvéciai Köncsögi Ménes fogatával Nagy Gábor szintén győzött és ezzel döntőbe jutott, míg a Bugaci Ménes Kalmár László hajtotta fogata a második helyen végzett az előfutamban.
Tóth Tamara és Galaxy a Nemzeti Vágta szombati előfutamában (Fotó: Váraljai János)

A Nemzeti Vágtát ezúttal Szilvásváradon szervezik meg, melynek pályája nehezebb a már megszokott Hősök teréhez képest. Tóth Tamara azonban jól vette az akadályokat. A rajtot jól elkapva tartotta a második helyet, de nem sokkal az indulást követően át is vette a vezetést. Akkora előnyre tett szert, hogy nem volt kétség: megelőzhetetlen Tamara és Galaxy. A 23 éves lány a Kishuszár Vágtán már szerepelt, most először vesz azonban részt a Nemzeti Vágtán, és egyből a középdöntőbe jutott.

Tóth Tamara egy fantasztikus tehetség, nagyon nagy jövő áll előtte. Nyugodt lovaglással vitte végig a futamot, és magabiztos győzelemmel behúzta a bejutást a középdöntőbe. Úgy gondolom, hogy abszolút esélyes a végső győzelemre is
— nyilatkozta Balogh Levente csapattulajdonos, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa telefonon a Kecskeméti Médiacentrumnak.

Tóth Tamarának óriási segítsége van Molnár Gyöngyi személyében, aki kétszer lovasként, kétszer tulajdonosként nyerte meg a Nemzeti Vágtát.

Molnár Gyöngyi, Tóth Tamara és Balogh Levente az augusztus 5-én megrendezett II. Abonyi Vágtán, ahol eldőlt, hogy Tamara és Galaxy képviselheti Kecskemétet a Nemzeti Vágtán (Forrás: Szemereyné Pataki Klaudia Facebook-oldala)

A középdöntőre vasárnap délelőtt, a döntőre délután kerül sor.

A helvéciai Köncsögi Ménes fogatával Nagy Gábor is döntőbe jutott

Erős mezőny indult szombat délután a fogatvágta második előfutamán, melyen Nagy Gábor végzett az első helyen a helvéciai Köncsögi Ménes fogatával, ezzel ő jutott be a vasárnapi döntőbe.

A Bugaci Ménes kisbéri fajtáiból álló lovakat Kalmár László hajtotta, aki a szoros versenyben végül második lett, így sajnos nem jutott be a döntőbe.

– Ilyen a sport, gratulálunk a nyertesnek, büszkék vagyunk rá! A Bugaci Ménes lovait felkészítjük a további versenyekre, jövőre pedig ismét indulni fogunk a Nemzeti Vágtán! – nyilatkozta Ladányi Kovács Zoltán, a Bugaci Ménes társtulajdonosa.