Beleadott a Varázstáskába a Fidesz-KDNP frakció is

2023. 08. 17., 16:36
Idén is csatlakozott a Varázstáska akcióhoz a helyi Fidesz-KDNP. A frakció tagjai ma adták át felajánlott csomagjaikat az Alföld Áruház papír-írószer üzleténél. Az önkormányzati képviselők ilyen formán is hozzájárulnak ahhoz, hogy egyenlő eséllyel tudják elkezdeni a gyermekek a tanévet.
A galéria 32 képet tartalmaz

Füzetet, ceruzát, radírt, vonalzót, tehát az oktatáshoz nélkülözhetetlen tárgyakat rejtenek ezek a csomagok. A helyi Fidesz-KDNP frakciójának tagjai hozták az adományokat ma reggel az Alföld Áruház papír-írószer boltjához. Az önkormányzati képviselők a Varázstáska akcióhoz csatlakoztak idén is, hogy segítsék a hátrányos helyzetű gyermekek tanulását.

- Szeptember mindjárt itt van, kezdődik az iskola. Úgy gondolta a Fidesz frakció idén is, mint ahogy tavaly is, hogy segítünk azoknak a gyerekeknek, akiknek szükségük van arra, hogy egy kis támogatást kapjanak, hogy minden felszerelés meglegyen. Úgy gondoljuk mi, mint a város képviselői, hogy nem csak a Városházán, hanem gyakorlatban is próbálunk segíteni azoknak, akik rászorulnak - mondta dr. Fekete Gábor, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Minden képviselő egy-egy gyermeknek állította össze a teljes, a tanévkezdéshez szükséges csomagot. A képviselők fontosnak tartják, hogy tehermentesítsék a családokat, hiszen mindennek az alapja a gyermekek tanulásának elősegítése. Ugyanis, ha nincsen meg a fiatalok számára az oktatáshoz elengedhetetlen, legalapvetőbb eszközök, abból nagy kár keletkezhet.

- Ebből egy lemaradás, vagy akár egy társadalmi lemorzsolódás is következhet, hiszen akkor nem tudnak úgy felkészülni az órákra, azokon nem tudnak úgy részt venni. Tehát ez társadalmi lemaradást is okozhat a diákoknak, ezért szeretnénk azt, hogy mindenki egyenlő eséllyel, egyenlő alapokkal tudjon nekifogni a tanévnek. Ezáltal azok a diákok, akiknek nem lenne meg egyébként ez a lehetőségük, hozzá tudjuk segíteni őket - emelte ki Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke.

A diákok is felelősségteljes magatartást tanúsítanak, hiszen a Kecskeméti Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat szintén önkéntesekkel segíti az egész akció lebonyolítását.

Kapcsolódó cikk