Bemutatkozott a Kecskeméti Rendőrkapitányság új vezetője

2023. 05. 25., 19:16
Beszámolt a Kecskeméti Rendőrkapitányság tavalyi tevékenységéről Kerti István, rendőrkapitány. Kerti István egyúttal leköszönt tisztségéről, ugyanis rendelkezési állományba vonul. Június 1-vel Timafalvi László, ezredes lesz a rendőrkapitányság új vezetője, aki terveit is bemutatta a mai közgyűlésen.

A rendőrség tavalyi tevékenységéről adott számot Kerti István kecskeméti rendőrkapitány. A beszámolót követően leköszönt ugyanis nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonul. Június 1-jével Timafalvi László, ezredes veszi át a tisztséget, aki terveiről is beszámolt a mai közgyűlésen.

- Indul a nyár, egyre többen lesznek a közterületen, és nekünk nagyon fontos a közterületi jelenlét, amit szeretnék megerősíteni. Ezekben az első lépéseket, bár még csak a háttérben, de elkezdtem, hiszen a városrendészettel közös szolgálatot terveztünk már a következő hónaptól. Én nem szeretek semmit halogatni, gyors intézkedéseket fogok hozni Kecskemét vonatkozásában - mondta Timafalvi László, ezredes, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetője.

A toborzási tevékenységet egy toborzóiroda létrehozásával szeretnék kiszélesíteni. A közgyűlésen Gulyás Zsolt, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője is felszólalt.

- A látható rendőrség, ez az én álmom! A lakosok nem rendőrautóra kíváncsiak, hanem látható rendőrökre. Én remélem, hogy ezt érzékelik, hiszen a megyében ezt igyekszünk megvalósítani, hogy a kollegáink láthatóak legyenek, jelen legyenek a közterületeken és dolgozzanak, intézkedéseket foganatosítsanak és legyenek aktívak. Törekszünk arra, hogy ha már egyszer bekövetkezett egy bűncselekmény, akkor minél gyorsabban felderítsük ezeket a bűncselekményeket - hangsúlyozta Gulyás Zsolt, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

A kábítószer-terjesztők elfogásában már vannak előrelépések. A rendőr-főkapitány elmondta, a drogfogyasztóvá válás visszaszorítása közös feladat. Gulyás Zsolt azt is bejelentette, hogy tegnap megalakult a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács, melynek tagjai az áldozattá válás megakadályozásán dolgoznak a jövőben. A főkapitány hangsúlyozta, mivel a legtöbb halálos baleset a mi vármegyénkben történt a tavaly, ezért a közlekedés biztonsággal kiemelten foglalkoznak a hatóság munkatársai.