Bemutatták a B. Tóth Ferencről szóló könyvet

2023. 11. 17., 20:30
Pénteken délután mutatták be Nagykőrösön Bán János író legújabb könyvét, melyet B. Tóth Ferencről, híres kecskeméti építészről írt. A három évtized Nagykőrösért című kötet egy óriási interjúból áll, melyből megismerhetjük Feri bácsi kalandos életútját.
A galéria 27 képet tartalmaz

Teljesen megtelt a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ földszinti terme. Mindenki a B. Tóth Ferencről, a híres építészről készült könyvre volt kíváncsi. A kötetet Bán János író szerkesztette abból a mélyinterjúból, melyet ő készített Feri bácsival. A könyv a Három évtized Nagykőrösért címet kapta.

– Azért van a sarkantyús csizma, mert pengetni kell. Hogyha az ember kap egy örökséget, egy készséget, akkor kötelessége megvalósítani ezeket a dolgokat. Bűn, ha nem ezt teszi - mondta B. Tóth Ferenc a könyvbemutatón.

Feri bácsi hányattatott sorsa rengeteg vidékre sodorta, számos mérföldkő, állomás jellemzi életét. Azonban az építészt szíve mindig Nagykőrösre húzza vissza.

– Itt jártam iskolába, itt voltak a családom apai ága ide köt, megszoktam azt a légkört, ami Nagykőrösön volt – fogalmazott az építész.

B. Tóth Ferenc azt is elmondta, hogy dr. Czira Szabolcs polgármesterrel arra jutottak, hogy Nagykőrös megérdemli, hogy a történelem ne vesszen el az utókor számára. A könyvbemutatón B. Tóth Ferenccel kollégánk, a Junior Príma díjas Molnár H. Boglárka beszélgetett.