Címke: könyvbemutató
Keresés
Dátum választó
Rendezés
105 találat
2024.02.01

Kecskeméten is bemutatták a pápalátogatásról szóló díszkötetet

Kecskeméten is bemutatták a Ferenc pápa apostoli látogatásáról szóló díszkötetet szerdán este a Szentcsalád plébánián. A fotókkal gazdagon illusztrált kötet tartalmazza a Szentatya áprilisi látogatása során elmondott összes beszédét, sőt QR-kódok segítségével közvetlenül elérhetjük az elkészült televíziós felvételeket is. Ferenc pápa látogatásának előkészületeiről és kulisszatitkairól, valamint személyes élményekről is hallhattunk a könyvbemutató meghívott vendégeitől, akik mindannyian az események sűrűjében, azok tevékeny részeseiként élték át az emlékezetes három napot.
2023.11.17

Bemutatták a B. Tóth Ferencről szóló könyvet

Pénteken délután mutatták be Nagykőrösön Bán János író legújabb könyvét, melyet B. Tóth Ferencről, híres kecskeméti építészről írt. A három évtized Nagykőrösért című kötet egy óriási interjúból áll, melyből megismerhetjük Feri bácsi kalandos életútját.
2023.11.16

Könyvet írt Bán János B. Tóth Ferenc életéről

Bán János: B. Tóth Ferenc - 3 évtized Nagykőrösért című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket november 17-én, pénteken 15 órára a Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ földszintjére. B. Tóth Ferenccel Molnár H. Boglárka, Junior Príma díjas szerkesztő-riporter, a Kecskeméti Televízió és az MTVA tudósítója beszélget.
2023.09.29

Bemutatták Matolcsy György új könyvét a Neumann János Egyetemen

A Neumann János Egyetem hallgatói és a meghívott vendégek jelenlétében tartották meg Matolcsy György jegybankelnök új, Magyar jövőkép és stratégia című kötetének ünnepélyes bemutatóját. A Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában megjelent könyv a Magyar Nemzeti Bank első emberének három éven át publikált, magyar nyelvű cikksorozatának írásait gyűjti össze.
2023.06.08

Bán Mór a Hunyadi-sorozatról: a legmeglepőbb részek a leghitelesebbek

A 94. Ünnepi Könyvhétre megjelent a Hunyadi-saga legfrissebb, immáron 12. kötete. Az új könyv az országnagy és hadvezér Hunyadi János történetének európai jelentőségű másfél esztendejét dolgozza fel az 1451-53-as éveket érintően. Innen már csak az epikus végkifejletre vár a hátralévő két kötet, melyek Konstantinápoly 1453-as ostromát és az 1456-os nándorfehérvári diadalt tárgyalják majd. Az országos sikersorozat kecskeméti szerzőjét, Bán Jánost, alias Bán Mórt a Városháza-napok programsorozat elemeként Kriskó János kérdezte csütörtök este a frissen felújított épület dísztermében.
2023.06.07

Kalandkönyv az Egri csillagokból

A 94. Ünnepi Könyvhét előrendezvényeként kedden délután könyvbemutatót tartottak a Katona József Könyvtár nagytermében. A Libor Zoltán – Nagy Ádám szerzőpáros Gárdonyi Géza Egri csillagok című regényét dolgozta át kalandkönyvvé.
2023.06.02

„A gyerekeid valahol ég és föld között lebegnek” – Könyv segíti a koraszülött babák családjait

Csodák már pedig léteznek – erről számolnak be azok az apukák és anyukák, akik megosztották történetüket a Hírös Koraszülettekért Alapítvány Kincstaláló című, most megjelent kiadványában. A kötet – amit pénteken délután mutattak be a Vincent étteremben – azzal a céllal született, hogy erőt adjon, példát mutasson azoknak a szülőknek, akiknek gyermekük idő előtt érkezett.
2023.04.26

Témahét Bugacon: minden kisgyerek a platánfa barátja lett

A platánfa álma című mesekönyv alkotóival találkozhattak a bugaci gyerekek, a Kecskeméti Televízió kiadványának interaktív feldolgozásával indult el ugyanis “Gyökereket és szárnyakat” című témahét a Rigó József Általános Iskola első három évfolyamában. A diákok nagy szeretettel fogadták Pásztor Andrea írónőt és Nagy-Bán Kitti illusztrátort, akik a történet kapcsán a fák életéről és a mi életünkben betöltött fontos szerepükről is meséltek a helyi Galagonya Könyvtárban.
2023.03.09

Neumann János - Az ember a jövőből - könyvbemutó a CAMPUS-on

Neumann János születésének 120. évfordulója alkalmából a kecskeméti Neumann János Egyetem és a fenntartó Neumann János Egyetemért Alapítvány januárban indította el Neumann 2023 programsorozatát. Ehhez csatlakozva ma könyvbemutatót tartottak az egyetem CAMPUS–án. A Neumann János - Az ember a jövőből című könyv a magyar zseni pályáján kalauzolja végig az olvasót.