Címke: Molnár H. Boglárka
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3 találat
2023.12.13

Nagy siker volt az első honvéd adventi koncert

Első alkalommal rendezte meg a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda a honvéd adventi koncertet a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában. Az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar több mint egyórás műsort adott. Az esemény végén Durgó Tamás alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka elismeréseket adott át, elsőként kollégánknak, Molnár H. Boglárkának, aki évek óta mind a helyi, mind az országos sajtóban kiemelten népszerűsíti a toborzást és a kecskeméti katonák munkáját.
2023.11.17

Bemutatták a B. Tóth Ferencről szóló könyvet

Pénteken délután mutatták be Nagykőrösön Bán János író legújabb könyvét, melyet B. Tóth Ferencről, híres kecskeméti építészről írt. A három évtized Nagykőrösért című kötet egy óriási interjúból áll, melyből megismerhetjük Feri bácsi kalandos életútját.
2023.09.01

Úzvölgyében járt kollégánk

Augusztus 26-án emlékeztek meg az úzvölgyi katonatemetőben azokra a székely honvédekre, akik az I. és II. világháború során vesztették életüket. A Töretlenül magyarok legújabb adásában erről az eseményről láthatnak egy összefoglalót.
2023.08.25

Itthon, Kecskeméten - Példaadó összefogással valósult meg az új kisfilm

Három közismert család élményein keresztül mutatja be Kecskemét városának kincseit a KTV gyártásában készült Itthon, Kecskeméten – "Kecskemétiségünk" kulcsai című kisfilm. A zenével aláfestett, gyönyörű képeket felvonultató 10 perces film példaadó összefogásban készült el a hírös város neves intézményeinek, szakembereinek, művészeinek részvételével. Az alkotókat és az egyik főszereplőt kérdeztük arról, hogyan élték meg a filmkészítés folyamatát, milyen szakmai kihívást jelentett számukra a kisfilm megalkotása, és milyen személyes élményekkel gazdagodtak.
2023.03.13

Magyarországon, Erdélyben, Amerikában és Kanadában is vetítik a KTV filmjét

Erdélyben, Amerikában és Kanadában is vetítik a kecskeméti kardvívás történetét bemutató filmet. A sorozatvetítésre a közelgő Március 15-e adott alkalmat. A dokumentumfilmet Máday Norbert könyve alapján, a Kecskeméti Televízió gyártásában rendezte meg kollégánk, Molnár H. Boglárka, producere Bán János, a vezetőoperatőr és vágó pedig Bárány István volt.
2023.03.02

Ukrajna elbukott a vizsgán: film készült a magyarokat ért vegzálásokról

Elkészült a Nemzeti Jogvédő Szolgálat dokumentumfilmje Kárpátaljai magyarok a prés alatt címmel. A film a tavaly szeptember folyamán elvégzett monitorozó munka alapján készült, melyet kollégánk, Molnár H. Boglárka rendezett. Az alkotás feltárja az Ukrajnában élő magyarokat érő sérelmeket, támadásokat. Ezt a filmet láthatják holnapi Töretlenül magyarok című magazinunkban.
2022.12.15

Petőfi életét bemutató sorozatot forgatott a KTV

A Petőfi 200 emlékévek kapcsán a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat egy, a költő géniusz életét bemutató filmsorozatot szorgalmazott. Az "Ej, mi a kő!" címet viselő sorozat tíz részből áll, melyből hatot a Kecskeméti Televízió munkatársai készítettek el. A forgatások közepette egy eltűnt Petőfi-szobrot is megtaláltak a kollégák Kecskeméten.