Bemutatták a Mélymerülés 13. lapszámát

2024. 07. 04., 11:10
Bemutatták a Mélymerülés 13. lapszámát szerda délután. A jótékonysági célú művészeti magazinnak ez az idei második száma.

Bemutatták a jótékonysági célú művészeti magazin, a Mélymerülés idei második lapszámát tegnap délután. Az eseménynek a belvárosi Veloroom Bike & Café adott otthont.

Libor Zoltán irodalmi szerkesztő, A. Fehér Vera vizuális és képzőművészeti szerkesztő és dr. Kriston-Vízi József főszerkesztő

A rendezvényt Csekő Sándor gitárjátéka nyitotta meg. Ezt követően a lap három szerkesztője – dr. Kriston-Vízi József főszerkesztő, A. Fehér Vera vizuális és képzőművészeti szerkesztő és Libor Zoltán irodalmi szerkesztő – prezentálták az aktuális lapszámot, illetve tájékoztatták a közönséget, hogy az ezúttal összegyűlt 300.000 forint támogatást Nándi fogja kapni, aki egyedül neveli testvére beteg kisgyermekeit, miközben ő maga is egészségügyi gondokkal küzd.

Az összeg, ami különböző magán- és közösségi adományokból, valamint a helyszíni vásárlások révén gyűlt össze, a Medina Jótékonysági Alapítvány segítségével kerül majd felhasználásra.

A lapszám és az aktuális támogatott ismertetését követően Balanyi Zoltán képzőművész beszélt a lapban is látható munkájáról, illetve az ehhez kapcsolódó művészeti projektről.

A lapszámbemutató zárásaként András Tamara olvasott fel egy Winfried Georg Sebald-szövegrészletet, amelyben a szerző Franz Kafkát idézi meg. András Tamarának egyébként megtalálható egy különleges, kihajtható posztere a mostani lapszámban.

A most bemutatott lapszám hamarosan megtalálható lesz a Hírös Agórában, illetve a Katona József Könyvtárban.