Bestiárium címmel nyílt kiállítás a Kápolna Galériában

2023. 05. 19., 10:57
Valóságos és képzeletbeli állatok, misztikus lények láthatóak a Kápolna Galériában. Tegnap délután nyílt meg Bestiárium címmel a Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből összeállított tárlat, amely június 9-ig tekinthető meg.
A galéria 20 képet tartalmaz

Különleges kiállítás nyílt tegnap délután a Kápolna Galériában. A Bestiárium címet viselő tárlaton ugyanis képzelt és valós állatokat és misztikus lényeket tekinthetnek meg az érdeklődők. A megnyitó kezdetén a résztvevők a Kodály Intézet Tulipán csoportjának előadását hallgathatták meg, majd Szabó Eszter grafikusművész beszélt a kiállított tárgyakról és a kiállítás nevéről.

A grafikusművész elmondta, a bestiárium egy tág fogalom, így a gyűjtemény sokféle oldalát és munkáit tudják bemutatni. A bestiárium az ókorban gyökerező képzelt és valós lények a gyűjteménye, aminek a fénykora a középkorra tehető, de napjainkban is gyakran használt. Legtöbbször a sci-fi és fantasy világ alkalmazza őket.

Kontor Enikő, a Nemzetközi Kerámia Stúdió kurátora kifejtette, fontos volt számára, hogy a kiállított tárgyak - amelyek két teremben tekinthetőek meg - párbeszédet folytassanak egymással. A tárlat június 9-ig hétköznapokon 13 és 17 óra között tekinthető meg a Kápolna Galériában.

A kiállításról bővebben a KTV Kiemelő magazinjában számolunk be.