Betörőket fogtak el Szeleifaluban

2023. 06. 07., 21:40
Az elmúlt hónapban több mint 10 betörés történt Szeleifaluban. A rendőrség, a polgárőrség és a városrendészet közösen összefogva már öt elkövetőt el is fogott, és továbbra is intenzíven figyelik a környéket - mondta Sipos László, a körzet önkormányzati képviselője.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 6 képet tartalmaz

Több betörés is történt az elmúlt hónapban Szeleifaluban. A betörésekről értesülve a Kecskeméti Rendőrkapitányság a városrendészettel és a polgárőrséggel közös összefogásban védik a területet.

Az elmúlt időszakban, az elmúlt hónapban több mint tíz betörés történt, tehát nagyon intenzív időszak volt. Ezért ez a három szervezet összeállt és elég hatékony munkát végzett, főleg a rendőrségnek köszönhetően. Nagyon gyorsan, közel 2-3 hét alatt fel tudták deríteni az ügyeket és öt főt már ezek közül el sikerült fogniuk
— mondta Sipos László önkormányzati képviselő, tanácsnok, az Alsószéktó-Kisfái-Matkó Polgárőr Egyesület tagja.

Sipos László elmondta, hogy az egyik polgárőr-társukhoz kétszer is betörtek. Fontos számukra, hogy a későbbiekben is folytassák ezt a közös munkát.

Ettől a héttől elkezdődik egy intenzív járőrözés. Napközben hétfőtől vasárnapig a városi rendőrkapitányság, a városrendészet és a polgárőrcsoport együtt végzi a munkát
— ismertette Sipos László.

Az éjszaki órákban a polgárőrök és a városrendészet közösen fognak szolgálatot teljesíteni.

A betörések többek között a Bíró Lajos utcán, a Nomád utcán és a Kisdobos utcán történtek, ahol az elfogás is zajlott.

Sipos László a helyszínen elmondta: fontos számukra a járőrözés, hiszen ezzel megmenthetik a lakosokat az ilyen jellegű problémáktól. Hozzátette: ennyi betörés nagyon ritkán fordul elő.

Hangsúlyozta, hogy nem elég lakattal és zárral csukni az ajtót és a kapukat. Érdemes emellett kamerát vagy riasztót felszerelni, mivel ezek legtöbb esetben elriasztják a bűnözőket. A legfontosabb azonban a biztonság érdekében az ajtók és ablakok bezárása.