Bodri Ferencnek állít emléket a vasútállomáson nyílt kiállítás és "művészi firka tér"

2023. 02. 28., 17:31
Megnyílt kedden délután a Festmény Fotó Firka című kiállítás a kecskeméti vasútállomás Kultúrvárójában. A három hónapig látogatható tárlat Bodri Ferencnek állít emléket 80. születésnapja alkalmából. A 2021-ben elhunyt Pilinszky-díjas grafikus- és festőművész életútját és gyermekművészeti műhelyét ismerhetjük meg. Egyúttal megnyílt a "BODRI művészi firka tér", ahol bárki szabadon rajzolhat.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 44 képet tartalmaz

Megnyílt a Festmény Fotó Firka című kiállítás a vasútállomás Kultúrvárójában. A tárlatot a Pedagógia Sub Rosa Kulturális Egyesület hívta életre Bodri Ferenc születésének 80. évfordulója alkalmából.

Igyekszünk ápolni a művész emlékét, és rendezvényekkel megmutatni azt az arcát, amit talán kevesen ismertek. Ilyen a gyermekműhely-vezetői tevékenysége is
— mondta a megnyitón Szabóné Kövesdi Mária, a Pedagógia Sub Rosa Kulturális Egyesület elnöke.

Mészáros Zoltán, a MÁV munkatársa ismertette: három hónapig biztosítják a váróteremben a kulturális sarkot.

A kiállítást Király József önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke nyitotta meg. Mint mondta, a kiállításon olyan fotómásolatokat, dokumentumokat mutatnak be, amelyek Bodri Ferenc életének fontos állomásairól tudósítanak. Kiemelte: a mai naptól a MÁV veszi át a mecénás szerepét azzal, hogy befogadta a kezdeményezést és útjára indulhat a "BODRI művészi firka tér", ahol korosztálytól függetlenül bárki szabadon rajzolhat a vasútállomás nyitvatartási idejében. Ehhez mindig lesz ceruza, papír és más kellékek, melyeket a Pedagógia Sub Rosa Kulturális Egyesület biztosít.