Címke: Király József
Keresés
Dátum választó
Rendezés
9 találat
2023.05.25

Nem emelkednek az önkormányzati lakások bérleti díjai

Nem emelkednek idén az önkormányzati tulajdonban lévő, szociális helyzet alapján és költségelven bérbe adott lakások bérleti díjai - döntött csütörtökön a városi közgyűlés. A lakásrendeletben és lakbérrendeletben eszközölt módosítások alapján bevezetik a piaci alapú bérbeadás lehetőségét is. Elhangzott továbbá: kidolgozás alatt áll a 28 év alattiak részére adandó lakbértámogatás, majd esetleges ingatlanvásárlás rendszere, mely a Kecskeméten való helyben maradásban segítené a fiatalokat.
2023.03.21

Újra a vádlottak padján Gyurcsány ügyvédje

Újra a vádlottak padjára ült Czeglédy Csaba ma (kedd) a Kecskeméti Törvényszéken. A tárgyalás annak a koronatanúnak a kihallgatásával folytatódott, aki tavaly novemberben terhelő vallomást tett Gyurcsány Ferenc ügyvédjére, Czeglédy Csabára és több volt munkatársára. A mai tárgyaláson a védőügyvédek kérdeztek a tanútól, de Czeglédy Csaba is többször felszólalt.
2023.02.28

Bodri Ferencnek állít emléket a vasútállomáson nyílt kiállítás és "művészi firka tér"

Megnyílt kedden délután a Festmény Fotó Firka című kiállítás a kecskeméti vasútállomás Kultúrvárójában. A három hónapig látogatható tárlat Bodri Ferencnek állít emléket 80. születésnapja alkalmából. A 2021-ben elhunyt Pilinszky-díjas grafikus- és festőművész életútját és gyermekművészeti műhelyét ismerhetjük meg. Egyúttal megnyílt a "BODRI művészi firka tér", ahol bárki szabadon rajzolhat.
2023.02.15

Új rendelet szabályozhatja a városi díjakat

Új önkormányzati rendeletet fogadhat el a csütörtöki közgyűlés a városi díjakról. Az új rendelet értelmében bizonyos díjakat összevonnának, több esetben módosulna az átadások periódusa és új díjakat is alapítanának. A téma kapcsán több bizottságban is vita alakult ki a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között.
2023.02.13

Beszámolót kapott a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság az Izsáki úton zajló munkálatokról

Március 15. után intenzívebben folytatódik az Izsáki út négysávosítása. Az új útpályák befejezését követően kezdődik meg a turbókörforgalmak valamint a Katona József Gimnázium előtti csomópont átépítése. Többek között ez hangzott el a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság ülésén, ahol a beruházó írásos beszámolója nyomán helyszíni bejárást kezdeményeztek, a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés érdekében.
2022.12.06

Értékmegőrzési Bizottság: 2023-ban is biztosított a kulturális intézmények működése

Nem lesznek nagyobb megszorítások a kulturális ágazatban Kecskeméten, az intézmények működése jövőre is biztosított – hangzott el az Értékmegőrzési Bizottság mai (kedd) ülésén a 2023-as költségvetés tárgyalása során. A testület hosszasan foglalkozott az újjáalakuló Kulturális Kerekasztal létrejöttének körülményeivel is.
2022.12.06

Fejlesztési forrásokról és a 2023-as költségvetésről tárgyalt a városüzemeltetési bizottság

Több nagyobb, az önkormányzat által is támogatott fejlesztés is elindul jövőre Kecskeméten – hangzott el a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság hétfő délutáni ülésén. A testület foglalkozott a város jövő évi költségvetésével is, mint elhangzott a városüzemeltetés 320 millióval nagyobb forrással gazdálkodhat majd 2023-ban.
2022.11.24

Elfogadta a közgyűlés az iparűzésiadó-kedvezmény kivezetését

Elfogadta a csütörtöki rendkívüli közgyűlés a helyi iparűzési adó 2 százalékra emelését és az építményadó növelését a város pénzügyi stabilitásának megőrzése érdekében. A városvezetés hangsúlyozta, hogy valójában az iparűzési adó esetében a korábbi évek kecskeméti kedvezményének kivezetéséről, az építményadó esetében mérsékléséről van szó, valamint hogy a lakosságot közvetlenül nem érintik az adóváltozások. Az ellenzék bírálta a döntést, és tartózkodással vagy nemmel szavazott.