Boldogságtól csillogó szemek várták a Plazma Centert

2022. 12. 21., 10:09
Szerencsére nem a láztól, hanem a boldogságtól csillogtak a gyermekek szemei a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályán, mivel a Plazma Center jóvoltából ellátogatott hozzájuk PlazMackó és a bohócdoktorok is, akik nem csak pirossá varázsolták az orrukat, hanem még finomságokkal is kedveskedtek. Voltak, akik meglepetésükben még pár könnycseppet is ejtettek.
A galéria 31 képet tartalmaz

Varázslatos December néven indított jótékonysági akcióhullámot a Plazma Center, melynek keretén belül négy héten keresztül rendezett extra napokat a donorok részére. Ezeken a kiemelt napokon ajándékokkal és nyereményjátékokkal várták a plazmaadókat, valamint minden alkalommal ellátogattak egy-egy alapítványhoz vagy szervezethez, hogy adományaikat átadhassák.

Első alkalommal a Cipősdoboz akciót hirdették meg november 28-án, melynek adományait a Baptista Szeretetszolgálathoz juttatták el. A gyűjtés olyan sikeres volt, hogy közel 100 doboz meglepetés indult el december 19-én, hogy a kisgyermekeket felvidítsa.

A második alkalommal december 6-án, a Napsugár Gyermekotthont Segítő Alapítványhoz ért el a Plazma Center segítő keze, ahol a nullától 10 éves korú, tartósan beteg, sérült gyermekekről gondoskodnak. Részükre 100 000 Ft adományt nyújtottak át, így a gyermekotthon fejlesztőjáték állománya felfrissülhetett.

A Varázslatos December harmadik napján, december 15-én egy rászoruló család karácsonyát tették szebbé fenyőfával, szaloncukrokkal és karácsonyfa díszekkel.

A negyedik és egyben utolsó napon, december 20-án, kedden a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályára látogattak el, hogy szebbé tegyék az osztályon fekvő gyermekek napját. Így PlazMackóval együtt ajándékokat és édességet vittek a betegeknek.

PlazMackóval

A Plazma Center jóvoltából ezen a napon azonban még a Karitáció Alapítvány gyógyító bohócdoktorai is szórakoztatták a gyermekeket lufihajtogatással, piros orr varázslással és a kisgyermekektől küldött üzenetekkel is.

Üzenet a gyermekektől
Karácsony közeledtével a kórházi tartózkodások idejét igyekszünk a minimumra korlátozni. Vannak szerencsésebb gyermekek, akiknek az egészségügyi állapota megengedi, hogy hazaengedjük és így családjuk körében ünnepelhetik a szentestét, illetve a karácsony napjait. Sajnos azonban minden évben előfordul, hogy egy-egy gyermeknek itt kell töltenie velünk ezeket a napokat. Hálásan köszönjük a Plazma Centernek, hogy ismét gondolt a kis betegeinkre és nemcsak ajándékokkal halmozták el őket, hanem örömteli pillanatokat is szereztek nekik
— mondta Vidéki-Nagy Renáta, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának vezető ápolója.

A Plazma Center a plazmaadóira is gondolt és számukra ezen a napon mézeskaláccsal kedveskedtek, és részt vehettek a napi nyereményjátékukban is, ahol a fődíj egy 10 000 Ft értékű Media Markt ajándékkártya volt.

Te is szeretnél a plazmaadó lenni?

Ha betöltötted a 18 évet, de még nem múltál el 60, és ha az egészségügyi előszűrő alkalmassági vizsgálaton sikeresen átmégy, akkor te is plazmaadóvá válhatsz.

Mire jó a vérplazma?

A plazma olyan fehérjéket tartalmaz, amelyeket máshonnan nem lehet kinyerni. Ezeknek a fehérjéknek a használata nélkülözhetetlen az égési sérülések gyógyítására, a véralvadási zavarok, az immunhiányos vagy transzplantáción átesett betegek kezelésére. A plazma nem állítható elő szintetikus úton, ezért is fontos, hogy minél többen segítsenek és jelentkezzenek plazmaadónak.

Megterhelést jelent-e a plazmaadás a szervezetnek?

Aki egészséges, annak nem jelent megterhelést, hiszen egy egészséges szervezet könnyen képes pótolni a vérplazmát. 365 napon belül akár 45 alkalommal is adhatunk plazmát- ez csaknem heti 1 alkalom.

Alkalmanként 15-20 000 Ft

A plazmaadóikat a Plazma Center egyedülálló módon készpénzben fizeti ki a helyszínen. Azok, akik rendszeres plazmaadók, akár 15-20 000 Ft-ot is kaphatnak, és ha az egészségük engedi, akkor akár négy alkalommal is adhatnak plazmát egy hónapban. 

Plazma Center

6001, Kecskemét, Kálvin tér 10-12. 
(II. emelet, a nagy Posta oldalában) 
Tel.: +36 76 545 235 
Nyitvatartás: 
Hétfő: 8:00-18:30 
Kedd: 7:30-18:30 
Szerda: 8:00-18:30 
Csütörtök: 7:30-18:30 
Péntek: 7:30-18:30 
Szombat: 7:30-15:30 

 Az Ön vérplazmája is életeket menthet! Ha szívesen segítene beteg embertársain, keresse a Plazma Center barátságos munkatársait: www.plazmacenter.hu
(x)