Igazi horgászparadicsom a szabadidőközpont tava

2024. 04. 18., 17:30
Nincs szinte sehol sem ennyire a város szívében és ilyen jó adottságú horgászati lehetőség, mint itt Kecskeméten – nyilatkozta Bokor Károly a MOHOSZ alelnöke a Kecskeméti Médiacentrumnak adott interjújában. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont a jövőben is fejleszti a horgászok infrastruktúráját, és újabb halakat is telepítenek majd.
Fotó: Drabant László
A galéria 9 képet tartalmaz

Bokor Károly, a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke már másodszorra járt Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban, hogy megtapasztalja milyenek a tó horgászati adottságai.

– Nagyon komoly pontyállománya van már most a víznek, ezt a bojlis horgászok biztos szívesen vennék. Ugyanakkor - ami a számomra a legizgalmasabb - a ragadozó halállományt a harcsák nagyon pregnánsan képviselik. Egész kicsiből sok van, de egészen nagyokat is hallani éjszaka rabolni. Ez nagyon izgalmas és fejleszthető dolog a horgászat még szélesebb körű népszerűsítése szempontjából.
— nyilatkozta Bokor Károly, a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke.

Az alelnök kiemelte, hogy nincs szinte sehol ennyire a város szívében ilyen jó adottságú horgászati lehetőség, ezért érdemes a fejlesztésére gondolni. Azért is, mert lassan egymillió felé közelít a regisztrált horgászó, akik közül hétszázezerre tehető az aktív. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont 30 hektáros vízfelülettel rendelkezik és sokan járnak ide sporthorgászni vagy akár húshorgászatra is.

– Az elmúlt időszakban egy tonna halat telepítettünk a szabadidőközpont tavába, és a jövő hétre is ugyanilyen mennyiséggel tervezünk haltelepítést. Emellett számos horgászállást is felújítottunk, hogy még inkább kényelmesebbé, komfortosabbá tegyük a horgászok ittlétét
— árulta el Gál Zsombor, a Hírös Sport Nonprofit Kft. marketing munkatársa.

A Hírös Sport Nonprofit Kft. kihelyezett mobilvécéket is a horgászok útvonalán, és több ülőhelyet is kialakítottak, de a fejlesztések a jövőben is folytatódnak majd.