Bringapályát adtak át a Műkertvárosban

2023. 11. 24., 21:55
Pumptrack bringapálya létesült a Műkertvárosban. Az Aktív Magyarország Országos Bringapark Programjának keretében létrehozott pálya ünnepélyes átadójára ma került sor.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

Újabb sportlétesítménnyel bővült Kecskemét, átadták át a műkertvárosi sportpálya mellett felépült pumptrack pályát. A bringások, rolleresek és gördeszkások hamar birtokukba is vették a helyet, így az ünnepélyes átadóra érkező városházi vendégek láthatták, jó helyre került a támogatás. Az eseményen megjelent dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, Lévai Jánosné, a körzet önkormányzati képviselője, Jánosi István, sportügyekért felelős tanácsnok, Balogh Zoltán fejlesztéspolitikai irodavezető, valamint Hódi András, a projekt sportszakmai segítője.

Nagyon fontos azon középiskolás és nagyobb gyerekeknek, akik már nem csak a számítógépek világában élnek és kinőtték a játszótereket, hogy otthonról kimozduljanak. A testi-lelki egészség, én azt gondolom, hogy a szülőnek, mindenkinek nagyon fontos, és ez a bringapálya is hozzájárul az egészséges testmozgáshoz
— mondta Lévai Jánosné, a körzet önkormányzati képviselője. 

Kecskemét Megyei Jogú város önkormányzata 2022-ben nyújtotta be támogatási kérelmét a pálya megépítésére. 2023-ban megkötötték a támogatási szerződést, idén ősszel a pedig megvalósult a terv. A közel 40 millió forintos beruházási költség egyik felét az Aktív Magyarország Program, a másik felét az önkormányzat biztosította. Az utóbbi időszakban jó néhány sportlétesítmény átadására került sor városunkban, melyek sorába kiválóan illeszkedik a ma átadott pumpapálya.

Amellett, hogy a környék tömegsport igényeit, kerékpáros igényeit elégíti ki, alkalmas versenyek lebonyolítására is. Tehát tulajdonképpen itt egy kettős cél valósult meg
— emelte ki Jánosi István, sportügyekért felelős tanácsnok.

Arról, hogy a pálya a mindennapos használat mellett színvonalas versenyek megrendezésére is alkalmas legyen, Hódi András sokszoros magyar bajnok kerékpáros gondoskodott.

Pályázatot kellett írunk, és úgy érzem, a pályázathoz sikerült elég komoly szakmai támogatást adnom. Az önkormányzat megpályázta, és megnyertük a lehetőségét a pálya megépítésének, mely októberben megkezdődött, és már élvezhetjük is a gyümölcsét
— foglalta össze Hódi András, szakmai segítő.

A pálya tehát nagyon gyorsan megtelt élettel, a szülők megnyugodhatnak, nem veszélyesebb ezt a sportot űzni gyermekeiknek, mint bármely mást. Ehhez azonban fontos a megfelelő védőfelszerelés, mint a sisak, használata.

Hódi András bővebben is mesél a pályáról, a sportról, a lehetőségekről és a tervekről a KTV Sportmagazin című műsorában.