Bűnmegelőzés a „Bányais napon”

2023. 03. 14., 12:00
Gimnáziumba látogattak a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei és különféle prevenciós foglalkozásokat tartottak a diákoknak.

A kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium a 2022/2023-as tanévben is, hagyományos módon márciusban rendezte meg – az 5-től 12. osztályos tanulói számára – az egész napot átfogó „Bányais nap” elnevezésű programját.

A 8. évfolyam avatását követően műveltségi előadások és játékok, logikai, ügyességi, művészeti, valamint sport feladatok közül minden diák az érdeklődési körének megfelelően, szabadon választhatott.

A tartalmas programhoz a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának két szakelőadója – Liptai Linda c. r. őrnagy és Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy – prevenciós tartalmú ügyességi feladatokkal csatlakozott.

A szimulációs – alkoholos és kábítószer-befolyásolt állapotot érzékeltető – szemüvegekben teljesített játékok segítségével a tanulók kipróbálhatták, megtapasztalhatták a szeszesital és kábítószer érzékszerveikre gyakorolt negatív hatásait.

A szemüvegeket használók megtapasztalhatták, hogyan alakul az egyes szerhasználók mozgás- koordinációja, miként torzul az őket körülvevő valóság.

Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság